Smid medan järnet är varmt

För ett tag sedan hade jag förmånen att få laga mat tillsammans med Amir Kheirmand, Sveriges Mästerkock 2014. Amir är en entreprenör som gillar att ha många järn i elden. Han driver sin egen produktionsbyrå i Västerås samtidigt som han driver flera intressanta matprojekt som kommer att ta honom in i allas våra skafferier. Fler kokböcker är självklart också på gång! Lika bra att smida medan järnet är varmt kan man lugnt säga!

Amirs kaffefavorit och eget kaffe StadshagenFörst ut är Amirs eget kaffe, Stadshagen. Det har han utvecklat tillsammans med Björklunds Kafferosteri i Västerås, hans hemstad. Kaffets smak beskrivs som rund, fruktig och mustig. Namnet Stadshagen kommer från det område i Västerås som han bor i. Kaffet är en mellanrost på 100 % Arabicabönor från Nicaragua och Etiopien. FairTrade och ekologiskt så klart.

Jag fick smaka på detta kaffe när jag träffade honom senast och det var riktigt smakrikt och gott. Har ni möjlighet att köpa ett par paket, passa då på – det här är riktigt bra kaffe!

Just nu kan man se Amir på alla mjölkpaket från Skånemejerier. Skånemejerier har ett projekt som heter ”I feel good”, i vilket Amir är engagerad, där syftet är att få barn och ungdomar att äta bättre, röra på sig och vara hälsosamma. Ett riktigt toppenprojekt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *