ICA Middagslåda Thaigryta

ICA Middagslåda Thaigryta

ICA Middagslåda Thaigryta

När jag handlar mat håller jag alltid utkik efter varor som är nedsatta på grund av kort bäst-före datum eller liknande. Dessa varor är det ofta inget fel på, utan går bara inte att sälja till ordinarie pris. Bra för både plånbok och miljö. Man kan göra riktiga fynd. I helgen fyndade jag Ica Middagslåda Thaigryta som var nedsatt till halva priset. Varje låda ger två portioner och eftersom vi är en familj på fyra köpte jag två lådor.

Middagslådan är lättlagade rätter med recept framtagna av ICAs egna kockar. Alla ingredienser medföljer och allt som är komplicerat och tar längre tid att laga till är förberett. Man behöver bara lägga sista touchen på rätten.

Thaiinspirerad gryta med kyckling, broccoli och tomater som serveras med jasminris.

Thaiinspirerad gryta med kyckling, broccoli och tomater som serveras med jasminris.

Thaigryta är en thaiinspirerad gryta med kyckling, broccoli och tomater som serveras med jasminris. Riset, som kom i påse, lades ner direkt i kokande vatten och skulle sjuda i ca 15 minuter. Under tiden stekte jag ihop broccoli, kyckling (som redan var i princip klar), hällde på grytbasen och i med tomater. Bara att koka ihop. När riset var klart var maten klar och redo att ställas fram på bordet. Enkelt och bekvämt.

Thaigrytan hade fina smaker och lagom med hetta. Passar därmed hela familjen. Ingen smaksensation, men godkänt. Jasminriset var helt okej. Personligen föredrar jag basmatiris då jag tycker jasminris har en förmåga att bli för klibbigt och grötigt. Sammantaget en helt okej måltid som passar perfekt stressiga dagar när maten snabbt ska stå på bordet. Jag är osäker på om jag skulle köpa just denna middagslåda igen. Till halva priset, absolut. Jag tycker den är på gränsen till för dyr i relation till vad man får. Testar gärna övriga lådor för att se om det finns några guldkorn i utbudet!

(Totalt osponsrat inlägg – samtliga varor i inlägget är köpt för egna pengar. Ingen har bett mig skriva och jag får heller inget för att jag gör det.)

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.