Nyttiga wrapsbröd
I söndags hade jag verkligen fullt upp i köket. Tusen projekt samtidigt men självklart rodde jag allt i hamn. Jag bakade lussebullar, gjorde ugnsbakad lax med kokt potatis och aioli till lunch, gjorde fika och lagade lasagne till övriga familjen att äta på tisdag då jag är på julbord med jobbet. Plock plock, disk disk. Dessutom bakade jag mina och familjens älskade nyttiga wrapsbröd. Vi får verkligen inte nog av dessa godingar. Passar liksom till allt! Idag blev de perfekta tillbehöret till laxen och potatisen. Så fräscht och gott!
Wrapsbröd, 10-12 st
2 dl vatten
2 dl yoghurt 3% (eller 2 dl lättkvarg)
3/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
4 msk fiberhusk
1 dl rismjöl eller mandelmjöl
ca 1 dl majsmjöl + extra till kavling
Blanda samman vatten, yoghurt och salt i en bunke. Rör ner bakpulver, bikarbonat och därefter fiberhusk och mjöl. Rör till en fast deg. Låt vila ca 10 minuter. Forma till 10-12 runda bollar. Kavla ut bullarna med majsmjöl till tunna, runda bröd. Stek dom i en torr stekpanna utan fett, 1-2 minuter per sida. Torka bort eventuellt överblivet mjöl ur stekpannan mellan varje omgång. Förvara under handduk i väntan på servering. Går bra att förvara till dagen efter i kylen eller i frysen för längre förvaring.
Senaste kommentarer