Korvgrillning på hemmaplan
På sportlovet gjorde jag och familjen en jättemysig lunchutflykt i närområdet till Görvälns naturreservat vid Mälaren. Där grillade vi korv och njöt av mat, dryck, sol, omgivningarna och varandras sällskap. På påsklovet ville vi ha en favorit i repris men tiden fanns bara inte. Det fick helt enkelt bli korvgrillning på hemmaplan. Minst lika mysigt men på ett annat sätt.
Vi tände upp kolgrillen och fixade grillpinnar. Fram med korv, korvbröd, pinnbrödsdeg, ketchup, senap, surkål, gifflar till dessert och dryck.
Solen lyste till och från men det blåste en hel del kyliga vindar. Vi fick värma oss under infravärmen på altanen och sätta på oss varmare kläder. Men maten smakade utmärkt och vi hade en trevlig lunch tillsammans!
Lägger in receptet på pinnbröd igen då det var väldigt efterfrågat och uppskattat. Hur gott som helst!
Pinnbröd, ca 6-8 st
3,5-4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en fast och smidig deg. Lägg i en plastpåse och ta med i packningen. Dela degen i 6-8 lika stora delar. Rulla ut till en korv och trä på degen på täljade träpinnar. Grilla över glöden 5-6 minuter, håll inte för nära så att de bränns innan de är klara. Ät och njut!
Senaste kommentarer