Korvgrillning på hemmaplan

Korvgrillning på hemmaplan
Korvgrillning på hemmaplan

På sportlovet gjorde jag och familjen en jättemysig lunchutflykt i närområdet till Görvälns naturreservat vid Mälaren. Där grillade vi korv och njöt av mat, dryck, sol, omgivningarna och varandras sällskap. På påsklovet ville vi ha en favorit i repris men tiden fanns bara inte. Det fick helt enkelt bli korvgrillning på hemmaplan. Minst lika mysigt men på ett annat sätt.

Solen lyste till och från men det blåste kalla vindar.
Solen lyste till och från men det blåste kalla vindar.

Vi tände upp kolgrillen och fixade grillpinnar. Fram med korv, korvbröd, pinnbrödsdeg, ketchup, senap, surkål, gifflar till dessert och dryck.

Vi grillade korv, korvbröd och pinnbröd.
Vi grillade korv, korvbröd och pinnbröd.

Solen lyste till och från men det blåste en hel del kyliga vindar. Vi fick värma oss under infravärmen på altanen och sätta på oss varmare kläder. Men maten smakade utmärkt och vi hade en trevlig lunch tillsammans!

Färdigt resultat!
Färdigt resultat!

Lägger in receptet på pinnbröd igen då det var väldigt efterfrågat och uppskattat. Hur gott som helst!

Gifflar till efterrätt.
Gifflar till efterrätt.

Pinnbröd, ca 6-8 st

3,5-4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en fast och smidig deg. Lägg i en plastpåse och ta med i packningen. Dela degen i 6-8 lika stora delar. Rulla ut till en korv och trä på degen på täljade träpinnar. Grilla över glöden 5-6 minuter, håll inte för nära så att de bränns innan de är klara. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.