Mysig utelunch

Mysig utelunch
Mysig utelunch

Nu börjar man verkligen få vårkänslor. Vi ser ljuset i tunneln. Dagarna är längre och ljusare, solen skiner och vårvärmen är (var?!) här. Vi passade på att fira våren med en mysig utelunch tillsammans med barnen under sportlovet. Vi åkte iväg till ett naturreservat med fina gång-och cykelvägar, fantastisk natur och Mälaren som närmsta granne. Där finns ett antal grillplatser utplacerade och kommunen fyller dessutom på med ved varje vecka. Helt fantastiskt!

Otroligt fint läge precis vid Mälaren.
Otroligt fint läge precis vid Mälaren.

Vi gjorde det enkelt för oss och tog med grillkorv, deg för att grilla pinnbröd, korvbröd och olika toppings till korven. Pinnbrödet får ni inte missa, helt galet gott! Vi virade degen kring korven och grillade därmed både korv och bröd samtidigt samtidigt, men det bästa var nog att grilla brödet separat.

Att grilla pinnbröd får ni verkligen inte missa!
Att grilla pinnbröd får ni verkligen inte missa!

Till efterrätt grillade vi Pågen kanelgifflar. Där kan man tala om att ta gifflarna till en helt nivå. Mums!

Så gott och mysigt!
Så gott och mysigt!

Maten smakade helt fantastiskt gott i det trevliga sällskapet, det trevliga vädret och den underbara omgivningen. Det här gör vi självklart om!

Pinnbröd!
Pinnbröd!

Pinnbröd, ca 6-8 st

3,5-4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en fast och smidig deg. Lägg i en plastpåse och ta med i packningen. Dela degen i 6-8 lika stora delar. Rulla ut till en korv och trä på degen på täljade träpinnar. Grilla över glöden 5-6 minuter, håll inte för nära så att de bränns innan de är klara. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. mars 15, 2021

    […] mer. Jakten på härliga utomhus utflykter fortsätter såklart. Härom dagen fick jag syn på att Jessica hade grillat korv på ett härligt ställe i Görvälns naturreservat.  Jag blev riktigt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *