Mysig utelunch
Nu börjar man verkligen få vårkänslor. Vi ser ljuset i tunneln. Dagarna är längre och ljusare, solen skiner och vårvärmen är (var?!) här. Vi passade på att fira våren med en mysig utelunch tillsammans med barnen under sportlovet. Vi åkte iväg till ett naturreservat med fina gång-och cykelvägar, fantastisk natur och Mälaren som närmsta granne. Där finns ett antal grillplatser utplacerade och kommunen fyller dessutom på med ved varje vecka. Helt fantastiskt!
Vi gjorde det enkelt för oss och tog med grillkorv, deg för att grilla pinnbröd, korvbröd och olika toppings till korven. Pinnbrödet får ni inte missa, helt galet gott! Vi virade degen kring korven och grillade därmed både korv och bröd samtidigt samtidigt, men det bästa var nog att grilla brödet separat.
Till efterrätt grillade vi Pågen kanelgifflar. Där kan man tala om att ta gifflarna till en helt nivå. Mums!
Maten smakade helt fantastiskt gott i det trevliga sällskapet, det trevliga vädret och den underbara omgivningen. Det här gör vi självklart om!
Pinnbröd, ca 6-8 st
3,5-4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en fast och smidig deg. Lägg i en plastpåse och ta med i packningen. Dela degen i 6-8 lika stora delar. Rulla ut till en korv och trä på degen på täljade träpinnar. Grilla över glöden 5-6 minuter, håll inte för nära så att de bränns innan de är klara. Ät och njut!
1 svar
[…] mer. Jakten på härliga utomhus utflykter fortsätter såklart. Härom dagen fick jag syn på att Jessica hade grillat korv på ett härligt ställe i Görvälns naturreservat. Jag blev riktigt […]