Kryddig hoisinkyckling i Crock Pot

Kryddig hoisinkyckling i Crock Pot

Kryddig hoisinkyckling i Crock Pot

Håll i er! Gör er redo för en riktigt smakbonanza! Nu har jag lagat en rätt som passar lika bra som varmrätt till nyår som till vardags. En måltid där kyckling marineras i en marinad med hoisinsås och ingefära och serveras tillsammans med ris och jordnötter. Självklart har jag använt min kära Crock Pot för att frigöra tid så att jag kan umgås så mycket med familj och vänner som möjligt nu när jag är ledig. Låt mig därför presentera receptet på kryddig hoisinkyckling i Crock Pot. En maträtt ni inte vill missa att laga!

 

Lättlagad kycklingrätt!

Lättlagad kycklingrätt!

Receptet hittade jag i senaste numret av Icas kundtidning Buffé. Rätten ingår i en av de tre nyårsmenyer som presenteras i tidningen. Nu är vi bortbjudna på nyår och ska stå för förrätten men kyckling är en rätt som vi älskar och fungerar minst lika bra till vardags. Vi åt rätten till lunch en helt vanlig lördag!

Kör 4.5 timmar på låg effekt.

Kör 4.5 timmar på låg effekt.

Vilken höjdarmat! Kycklingen är fantastiskt mör och saftig och smakerna – wow! Magiskt gott! Den är också riktigt lätt att tillaga vilket ytterligare plussar på det totala omdömet.

Gillar ni kyckling tycker jag definitivt att ni ska testa detta. Riktigt mumsigt!

 Kryddig hoisinkyckling med syrad gurka och jordnötter

Kryddig hoisinkyckling med syrad gurka och jordnötter

Kryddig hoisinkyckling med syrad gurka och jordnötter, 4 port

2 gula lökar
8 kycklinglårfiléer
2 dl hoisinsås
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk kinesisk soja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk ingefära
1 krm chiliflakes
3 stjärnanis
1 krm malen kanel

1 liten gurka
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt

1 dl finhackade jordnötter
kokt ris

Skala och halvera löken. Bryn kyckling och lök i olivolja i din Crock Pot-gryta på spisen (för de grytor där detta är möjligt) alternativt i stekpanna på spisen. Obs! Att bryna är inte ett måste. Jag tycker det ger finare yta och godare smak. Ställ grytan på tillagningsenheten.

Blanda hoisinsås, vinäger, soja, vitlök, ingefära, chiliflakes, stjärnanis och kanel. Häll över. Sätt på locket. Låt gå på svag värme i 4.5 timme.

Skär gurkan i strimlor. Blanda med vinäger och salt.

Till servering: Servera kycklingen med löken, gurkan, jordnötter och ris.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *