Inled 2019 med en god och hälsosam köttfärssås i Crock Pot

Vi har sagt adjö och good bye till 2018 och kan nu säga hej och welcome till 2019. Självklart ska vi kickstarta året på bästa sätt. Inled 2019 med en god och hälsosam köttfärssås i Crock Pot. Det ska i alla fall jag göra. Eller jag börjar den 2 januari. Nyårsdagen är internationella pizzadagen och traditionen med att äta fet och dryg pizza 1 januari ruckar jag inte på. Vill man inte äta köpepizza kan man laga till den i Crock Pot, på grillen eller på klassiskt sätt i ugnen.

Inled 2019 med en god och hälsosam köttfärssås i Crock Pot

Inled 2019 med en god och hälsosam köttfärssås i Crock Pot

Köttfärssås a la Jessica är en riktigt god och hälsosam sådan som passar perfekt att inleda året med. Ät som den är till pasta av valfri sort (vanlig, fullkorn, bönpasta, svarvad zucchini) eller vill man lyxa till det häller man i en burk creme fraiche paprika/chili innan servering. Hur gott som helst! Toppa gärna med riven parmesan för extra god smak.

Köttfärssås

Köttfärssås

Köttfärssås, 4-6 port

800 g köttfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2-3 rivna morötter
1 burk (400 g) krossade tomater
4 msk tomatpuré
salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan

Bryn köttfärsen i het panna eller i grytan för de modeller som är anpassade för detta. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och kryddor efter smak och tycke. Låt gå på låg effekt i 6-8 timmar. Servera med pasta av valfri sort och toppa med parmesan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *