Kvarg och yoghurt blir kvargyoghurt
Kvargens popularitet verkar inte avta. Den kommer i fler och fler smaker och varianter och fler och fler aktörer ger sig in på kvargmarknaden. Alla vill ha del av kakan. Jag älskar den proteinrika kvargen så inte mig emot. Kvarg är nyttigt, gott, mättar bra, kan varieras i det oändliga och fungerar lika bra som del av frukost, mellanmål, återhämtningsmål eller som ingrediens i en efterrätt. Yoghurten verkar ha hamnat i skymundan. Det är synd då yoghurt är både gott och har en naturlig nyttig bakteriekultur som är bra för våra magar. Mår magen bra mår resten av kroppen bra. Men nu slås dessa samman. Kvarg och yoghurt blir kvargyoghurt.
Det är Valio som kommer med nyheten Kvargyoghurt. Laktosfri till mångas stora glädje! Den innehåller mjölksyrebakterierna acidophilus och bifidus som är bra för våra magar. Kvargyoghurten kommer i smakerna naturell och hallon och passionsfrukt. De är milda och fina i smaken, riktigt krämiga och passar lika bra som de är eller med olika tillbehör. Galet gott!
Självklart kunde jag inte låta bli att till kvällsfika smaska i mig två olika varianter av den naturella kvargyoghurten. I den första blandade jag naturell kvargyoghurt med äkta vaniljpulver. Sedan gjorde jag lager med röran, med rivna morötter och malen kanel. Toppade sedan med rostade valnötter. Det låter kanske konstigt men det var riktigt gott! I den andra gjorde jag först ordning en riktigt smakrik och god jordgubbssås. Jag tinade frysta jordgubbar, hade i äkta vaniljpulver och mixade detta till en slät sås. Såsen lade jag sedan i botten på burken/skålen och fyllde upp med naturell kvargyoghurt. Härligheten toppades med hemgjord knaprig granola och rostad kokos. Ja, ni hör, ljuvligt gott!!!
Senaste kommentarer