Kvarg och yoghurt blir kvargyoghurt

Kvarg och yoghurt blir kvargyoghurt

Kvarg och yoghurt blir kvargyoghurt

Kvargens popularitet verkar inte avta. Den kommer i fler och fler smaker och varianter och fler och fler aktörer ger sig in på kvargmarknaden. Alla vill ha del av kakan. Jag älskar den proteinrika kvargen så inte mig emot. Kvarg är nyttigt, gott, mättar bra, kan varieras i det oändliga och fungerar lika bra som del av frukost, mellanmål, återhämtningsmål eller som ingrediens i en efterrätt. Yoghurten verkar ha hamnat i skymundan. Det är synd då yoghurt är både gott och har en naturlig nyttig bakteriekultur som är bra för våra magar. Mår magen bra mår resten av kroppen bra. Men nu slås dessa samman. Kvarg och yoghurt blir kvargyoghurt.

Det är Valio som kommer med nyheten Kvargyoghurt. Laktosfri till mångas stora glädje! Den innehåller mjölksyrebakterierna acidophilus och bifidus som är bra för våra magar. Kvargyoghurten kommer i smakerna naturell och hallon och passionsfrukt. De är milda och fina i smaken, riktigt krämiga och passar lika bra som de är eller med olika tillbehör. Galet gott!

Kvargyoghurt med vanilj, morot och kanel

Kvargyoghurt med vanilj, morot och kanel

Kvargyoghurt med jordgubbssås, granola och rostad kokos

Kvargyoghurt med jordgubbssås, granola och rostad kokos

Självklart kunde jag inte låta bli att till kvällsfika smaska i mig två olika varianter av den naturella kvargyoghurten. I den första blandade jag naturell kvargyoghurt med äkta vaniljpulver. Sedan gjorde jag lager med röran, med rivna morötter och malen kanel. Toppade sedan med rostade valnötter. Det låter kanske konstigt men det var riktigt gott! I den andra gjorde jag först ordning en riktigt smakrik och god jordgubbssås. Jag tinade frysta jordgubbar, hade i äkta vaniljpulver och mixade detta till en slät sås. Såsen lade jag sedan i botten på burken/skålen och fyllde upp med naturell kvargyoghurt. Härligheten toppades med hemgjord knaprig granola och rostad kokos. Ja, ni hör, ljuvligt gott!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *