Kycklingburgare med gräddstuvade rotfrukter
Kvällens middag fortsätter i medelhavsspåret. Det blev kycklingburgare med gräddstuvade rotfrukter. De flesta maträtter jag lagar just nu gör jag från eget huvud, utan recept.
Till burgarna tog jag 800 g kycklingfärs, hade ner 2 msk mango chutney, rev ner 2 cm riven färsk ingefära, rev ner en vitlöksklyfta, hällde i lite färskpressad citronsaft, salt och peppar och blandade runt, formade till biffar och stekte i smör i stekpanna.
Till de gräddstuvade rotfrukterna skar jag ner av det vi hade hemma i grönsakslådan. Det blev morötter, palsternacka, blomkål, broccoli, gul lök, squash, röd paprika och brysselkål. Jag stekte grönsakerna i smör i stekpanna tills de blev ganska mjuka. Då hällde jag på en skvätt grädde, salt och peppar. Det fick puttra ihop en liten stund och serverades sedan till kycklingen. Jag gjorde även en liten sidosallad på färsk babyspenat, gurka, tomat och mango.
Mycket god mat!
Senaste kommentarer