Kycklingburgare med gräddstuvade rotfrukter

Kvällens middag fortsätter i medelhavsspåret. Det blev kycklingburgare med gräddstuvade rotfrukter. De flesta maträtter jag lagar just nu gör jag från eget huvud, utan recept.

Till burgarna tog jag 800 g kycklingfärs, hade ner 2 msk mango chutney, rev ner 2 cm riven färsk ingefära, rev ner en vitlöksklyfta, hällde i lite färskpressad citronsaft, salt och peppar och blandade runt, formade till biffar och stekte i smör i stekpanna.

Till de gräddstuvade rotfrukterna skar jag ner av det vi hade hemma i grönsakslådan. Det blev morötter, palsternacka, blomkål, broccoli, gul lök, squash, röd paprika och brysselkål. Jag stekte grönsakerna i smör i stekpanna tills de blev ganska mjuka. Då hällde jag på en skvätt grädde, salt och peppar. Det fick puttra ihop en liten stund och serverades sedan till kycklingen. Jag gjorde även en liten sidosallad på färsk babyspenat, gurka, tomat och mango.

Mycket god mat!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *