Använd din Crock Pot
En av de bästa investeringarna jag har gjort är min Crock-Pot. Den är helt fantastisk. Bara att slänga i nyttiga råvaror och så lagar maten sig själv medan du sysselsätter dig med annat. I princip kan du laga vad som helst i den, det är bara att experimentera sig fram med råvaror och recept. Smakerna blir helt fantastiska! Intensiva med ett helt annat djup och smakpalett jämfört med traditionell tillagning.
I veckan gjorde jag en äkta köttfärssås bolognese i min Crock-Pot Slow Cooker. Jag brynte köttfärsen i en panna (utan fett) och la sedan ner den i pottan. Ner med övriga ingredienser och rörde om allt. Såsen fick sedan tillagas på låg värme under 10 timmar.
Resultatet blev gudomligt! Supergott!
Köttfärssås Bolognese, 6-7 port
800 g nötfärs
Olivolja till stekning
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 riven morot
1/4 riven rotselleri
3 msk vetemjöl
2 burkar 400 g hela tomater
1 burk passerade tomater
4 msk tomatpuré
6 msk vinäger
2 msk socker
2 tärning köttbuljong
2 lagerblad
Salt och svartpeppar
Oregano och basilika efter smak
Hacka lök, riv morot och rotselleri och pressa vitlök. Bryn och stek köttfärsen i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt hackad lök, riven morot, riven rotselleri och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl, blanda och tillsätt resterande ingredienser. Låt köttfärssåsen puttra på spisen i minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med salt och svartpeppar.
Hej!
Jag råkade surfa in på din sida när jag googlade på Crock-pot. Vad många inspirerande recept du har! Vi funderar på att köpa en crock-pot och surfar runt lite för att se vilken sort man ska ha. Jag undrar vilken storlek du har på din crock-pot, 5.7 liter eller 3.5 l?