Använd din Crock Pot

En av de bästa investeringarna jag har gjort är min Crock-Pot. Den är helt fantastisk. Bara att slänga i nyttiga råvaror och så lagar maten sig själv medan du sysselsätter dig med annat. I princip kan du laga vad som helst i den, det är bara att experimentera sig fram med råvaror och recept. Smakerna blir helt fantastiska! Intensiva med ett helt annat djup och smakpalett jämfört med traditionell tillagning.

Uppvärmning av en crock-pot lagad bologneseI veckan gjorde jag en äkta köttfärssås bolognese i min Crock-Pot Slow Cooker. Jag brynte köttfärsen i en panna (utan fett) och la sedan ner den i pottan. Ner med övriga ingredienser och rörde om allt. Såsen fick sedan tillagas på låg värme under 10 timmar.

Köttfärssås och spaghettiResultatet blev gudomligt! Supergott!

En första portion matKöttfärssås Bolognese, 6-7 port

800 g nötfärs
Olivolja till stekning
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 riven morot
1/4 riven rotselleri
3 msk vetemjöl
2 burkar 400 g hela tomater
1 burk passerade tomater
4 msk tomatpuré
6 msk vinäger
2 msk socker
2 tärning köttbuljong
2 lagerblad
Salt och svartpeppar
Oregano och basilika efter smak

Hacka lök, riv morot och rotselleri och pressa vitlök. Bryn och stek köttfärsen i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt hackad lök, riven morot, riven rotselleri och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl, blanda och tillsätt resterande ingredienser. Låt köttfärssåsen puttra på spisen i minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med salt och svartpeppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Josephine skriver:

    Hej!
    Jag råkade surfa in på din sida när jag googlade på Crock-pot. Vad många inspirerande recept du har! Vi funderar på att köpa en crock-pot och surfar runt lite för att se vilken sort man ska ha. Jag undrar vilken storlek du har på din crock-pot, 5.7 liter eller 3.5 l?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *