Återanvänt kött och ris med sås

Idag tog jag reda på goda köttrester som blev över från middagen i lördags då jag och Mattias åt entrecôte medans barnen fick fläskkarré. Entrecôten gick åt som smör i solsken men det blev en hel del fläskkarré över då vi stekte upp ett helt kilo. Vi hade också ris över från middagen med Flygande Jakob häromdagen. Jag försöker så långt det är möjligt att ta vara på rester och goda köttrester är inte fy skam.

Idag gjorde jag ordning en god löksås. Köttet la jag i en stekpanna och sedan hällde jag över såsen och värmde på köttet i såsen. Till detta serverade jag förutom riset även grillsåser, lingonsylt samt självklart grönsaker. Det blev jättegott (till och med galet gott) och man hade knappt kunnat ana att köttet inte var uppstekt idag. Det blev både en och två portioner för mig och jag nästan slickade tallriken när allt var slut! Hela familjen var lika förtjusta!

Löksås

2 gula lökar
2 msk smör
1 dl vatten
1 msk lökfond
1 tsk soja
2 dl matlagningsgrädde alt vispgrädde
salt, peppar

Skär löken i skivor och stek dem mjuka i smör. Häll på vattnet under tiden så de inte blir brända. När löken är mjuk häller man i grädde, fond, soja, salt och peppar. Låt puttra några minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *