Återanvänt kött och ris med sås
Idag tog jag reda på goda köttrester som blev över från middagen i lördags då jag och Mattias åt entrecôte medans barnen fick fläskkarré. Entrecôten gick åt som smör i solsken men det blev en hel del fläskkarré över då vi stekte upp ett helt kilo. Vi hade också ris över från middagen med Flygande Jakob häromdagen. Jag försöker så långt det är möjligt att ta vara på rester och goda köttrester är inte fy skam.
Idag gjorde jag ordning en god löksås. Köttet la jag i en stekpanna och sedan hällde jag över såsen och värmde på köttet i såsen. Till detta serverade jag förutom riset även grillsåser, lingonsylt samt självklart grönsaker. Det blev jättegott (till och med galet gott) och man hade knappt kunnat ana att köttet inte var uppstekt idag. Det blev både en och två portioner för mig och jag nästan slickade tallriken när allt var slut! Hela familjen var lika förtjusta!
Löksås
2 gula lökar
2 msk smör
1 dl vatten
1 msk lökfond
1 tsk soja
2 dl matlagningsgrädde alt vispgrädde
salt, peppar
Skär löken i skivor och stek dem mjuka i smör. Häll på vattnet under tiden så de inte blir brända. När löken är mjuk häller man i grädde, fond, soja, salt och peppar. Låt puttra några minuter.
Senaste kommentarer