Lax med bladspenat och pasta

Lax på toppen av lök och bladspenat och toppat med creme fraiche paprika/chili

Kvällens middag var en laxrätt jag aldrig lagat till förut. Jag sökte middagsinspiration genom att titta på olika receptlappar som fanns på Ica Kvantum (finns också på nätet) och fastnade för lax med bladspenat och pasta som lät spännande och gott.

Gjorde som vanligt några justeringar av receptet. Jag valde jag att göra klart den i ugn istället för i panna, hoppade över att blanda creme fraiche med mjölk (tog bara creme fraiche) och hoppade över wokgrönsakerna. Istället för wokgrönsaker valde jag att servera broccoli, brysselkål och en sallad med färska grönsaker på sidan om.

Det smakade jättegott. Creme fraiche paprika/chili har lite sting i sig men gick hem även hos barnen. Perfekt rätt om man vill variera sin laxtillagning!

Lax med pasta

Lax med bladspenat och pasta, 4 port

4 port pasta
4 portionsbitar färsk eller tinad laxfilé
1 gul lök
1 msk olja
salt och peppar
65 g bladspenat
2 dl lätt crème fraiche paprika/chili
1 dl mjölk
300 g wokgrönsaker

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken. Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.

Woka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med grönsakerna. Servera laxen med pastan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Helen skriver:

    Ser mumsigt ut !
    Vad många bar mat tips du har på din blogg .
    / Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *