Världens godaste fröknäcke
Jag har vid många tillfällen på senare tid besökt restaurangen It’s Pleat här i Stockholm. Jag har snöat in på deras overnight oats, mat och inte minst fröknäcket. Bara fröknäcket är värt ett besök, sååå magiskt gott. Älskar fröknäcke men det här var extraordinärt. Vid ett par tillfällen har jag försökt återskapa och själv baka något liknande men inte lyckats. Även om det inte liknar i smaken fick jag idag till världens godaste fröknäcke. Fantastiskt gott! Tunt, knaprigt, smakrikt och ljuvligt! Passar till frukosten, mellis, till ostbrickan eller när du bara är sugen på något gott.
Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot de frön som du föredrar.
Brödet är hur enkelt som helst att göra. Rör ihop, låt stå och lägg på bakplåtspapper på plåt. För att få det riktigt tunt och krispigt är ett tips att platta ut med en lätt oljad slickepott.
Fröknäcke, 1 plåt
100 g solrosfrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 dl torkade tranbär
2 1/2 dl vatten
vallmofrön
flingsalt
Sätt ugnen på 160 grader. Blötlägg tranbären i hett vatten i ca 15 minuter. Häll bort vattnet och krama ur vätskan så gott det går.
Blanda allt utom vallmofrö och flingsalt i en bunke och låt smeten svälla i cirka 15 minuter. Bred ut smeten tunt på plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över vallmofrön och lite flingsalt. Grädda brödet i ca 45-60 minuter. Kolla ofta mot slutet. Ta ut brödet och skär i valfria storlekar. Låt bröden svalna något och lossa dem försiktigt från bakplåtspapperet. Förvaras torrt.
Senaste kommentarer