Mat som mättar
Som jag berättade om förut kan du genom bra val äta dig mätt och belåten med gott samvete. Fullkornsprodukter har visat sig vara ett mycket bra val. Fullkornsprodukter ger långsammare blodsockerstegring. Det ger ett mer stabilt blodsocker och en längre mättnad, vilket kan leda till att vi äter mindre under resten av dagen. Det kan också göra att vi upplever att vi blir mätt snabbare och därmed äter mindre mängder vid den aktuella måltiden. Fullkorn hjälper också till att hålla igång magen och motverka förstoppning.
Spara det vita brödet till helgen eller när du vill lyxa till det och ät till vardags bröd fullproppat med fullkorn och andra nyttigheter. Det finns många bra, dvs nyttiga och goda, bröd ute i handeln att köpa men har du tid över tycker jag du ska ta och baka ditt eget bröd. Testa mitt underbara Hälsobröd. Det görs på bikarbonat och behöver därmed inte ens jäsa. Det är bara att röra ihop ingredienserna, stoppa in i ugnen, skära upp och njuta.
Doften som sprider sig i huset är helt gudomlig. Barnen kunde inte hålla sig borta. De väntade tålmodigt på att brödet skulle bli klart och när de fick smaka tyckte de att det till och med var lika gott som scones (och det säger en hel del – scones är deras favorit)!! Mums!!!
Hälsobröd, 1 limpa
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
2 dl dinkel fullkorn
2 dl dinkelsikt
1 dl rågsikt
1 dl hela linfrön
0.5 dl gojibär
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
250 ml Cottage Cheese Lätt
1.5 dl lättmjölk
1 rivet äpple
Kanel efter smak
Ev blandade frön till topping
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner keso och mjölken. Riv i äpplet. Krydda lite lätt med kanel. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll ner smeten. Strö på frön till topping. Grädda brödet på nedersta valsen i cirka 80 minuter. Kontrollera brödet med en potatissticka, är brödet torrt så är brödet klart.
Senaste kommentarer