Livsstilsboken som skyddar ditt hjärta

Livsstilsboken som skyddar ditt hjärta

Livsstilsboken som skyddar ditt hjärta

Den tekniska och ekonomiska utvecklingen vi har fått uppleva de senaste årtiondena har inte bara haft positiva konsekvenser för samhället. I vår del av världen har vi idag nästan obegränsad tillgång till mat. Risken är stor att vi får i oss för många kalorier vilket kan få konsekvenser för vår hälsa. Några av de konsekvenser vi upplever idag är fetma, barnfetma och hjärt- och kärlsjukdomar av olika slag. Men det finns bra mat, hjärtvänlig mat. Boken Hjärtvänlig mat, livsstilsboken som skyddar ditt hjärta av Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehorn behandlar detta viktiga ämne.

Tips på hur man på ett enkelt sätt kan få in mer rörelse i vardagen.

Tips på hur man på ett enkelt sätt kan få in mer rörelse i vardagen.

Hjärt- och kärlsjukdomar är idag den vanligaste dödsorsaken i vår del av världen. Ändå vet vi förhållandevis mycket om hur hjärtat fungerar och hur vi kan förbättra vår hälsa, bland annat genom att äta rätt, motionera och sluta röka. Boken Hjärtvänlig mat består av två delar. En faktadel och en receptdel. Faktadelen försöker ge oss en förståelse för helhetshälsan och värdet av en hälsosam livsstil samt varför det är bra att äta viss mat. Hjärtat, hjärtsjukdomar, motion, stress, dålig sömn och kost gås igenom och vi får konkreta tips och råd på hur man kan förändra sin livsstil till det bättre. Allt baseras på vetenskaplig forskning.

En rätt från det vegetariska kapitlet.

En rätt från det vegetariska kapitlet.

Rätter med kyckling/fisk/skaldjur.

Rätter med kyckling/fisk/skaldjur.

Receptdelen består av 40-talet recept som kan hjälpa oss att komma igång med att äta rätt för hjärtat. Recepten är utarbetade för att förebygga åderförfettning och högt blodtryck. Det är framför allt medelhavsinspirerad kost baserad på spannmål, olivolja, nötter och fisk. Men även det nordiska och asiatiska köket som ofta baseras på fräscha råvaror med hög näringstäthet. Recepten är uppdelade efter vegetariska rätter, rätter med kyckling/fisk/skaldjur, sallad/tillbehör/röror samt frukost/mellanmål. Fräscha, enkla recept där du garanterat kommer hitta något du gillar!

Underbara sallader/tillbehör/röror.

Underbara sallader/tillbehör/röror.

Förslag på frukost/mellanmål.

Förslag på frukost/mellanmål.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *