Matbröd

Matbröd

Matbröd

För tre år sedan kom bakbloggaren Fredrik Nylén ut med receptboken Fredriks fika, en bok fullproppad med recept på olika sötebröd och tårtor. Nu är uppföljaren äntligen här. Den här gången är temat Matbröd – från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa.

Hönökaka är ett av mina favoritbröd.

Hönökaka är ett av mina favoritbröd.

Äppelbaguetter - perfekt att baka nu när våra svenska äpplen är i säsong.

Äppelbaguetter – perfekt att baka nu när våra svenska äpplen är i säsong.

Boken är en härlig mix av klassiska matbröd såsom olika frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökaka, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpa, långpannebröd och baguetter men även kalljästa bröd och några bröd på surdeg. Vi hittar också trevliga recept på smör och marmelad att ha på sitt hembakade bröd. Fredrik använder många olika tekniker, smaker och mjöler men uppmuntrar oss alla att testa och experimentera, det viktigaste är det blir bakat med glädje och kärlek!

Visst blir man sugen på att baka dessa underbara frallor?!

Visst blir man sugen på att baka dessa underbara frallor?!

Man måste ju ha något gott att toppa sitt hembakta bröd med.

Man måste ju ha något gott att toppa sitt hembakta bröd med.

Den här boken får full pott av mig. Det är en bok för en amatör som jag. En Svensson helt enkelt. Den innehåller recept som vem som helst kan, och vill, baka. Klassiska recept utan krusiduller. Det är inga krångliga och långa ingredienslistor. Bröden kräver inte massa olika tillagningsmoment utan är mycket lättbakade. Nu slipper jag leta runt på nätet varje gång jag vill baka ett gott bröd. De flesta recept jag behöver finns ju samlade i denna härliga, inspirerande bok!

Gör din egen surdegsgrund.

Gör din egen surdegsgrund.

Jag kunde inte vänta särskilt länge på att testa ett recept ur boken. Jag kavlade upp armarna, tvättade händerna och bakade ett riktigt smaskigt Bananbröd. Perfekt att baka när man har bananer hemma som börjar bli lite bruna. Ett saftigt och gott bröd som får en god sötma från bananen.

Bananbröd är det första, men inte sista, receptet jag testar i boken.

Bananbröd är det första, men inte sista, receptet jag testar i boken.

Färdiggräddat!

Färdiggräddat!

Så här fint får Fredrik till sitt bananbröd.

Så här fint får Fredrik till sitt bananbröd.

Hehe, inte så likt det fina brödet Fredrik får till men lika gott får jag hoppas!

Hehe, inte så likt det fina brödet Fredrik får till men lika gott får jag hoppas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *