Matbröd
För tre år sedan kom bakbloggaren Fredrik Nylén ut med receptboken Fredriks fika, en bok fullproppad med recept på olika sötebröd och tårtor. Nu är uppföljaren äntligen här. Den här gången är temat Matbröd – från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa.
Boken är en härlig mix av klassiska matbröd såsom olika frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökaka, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpa, långpannebröd och baguetter men även kalljästa bröd och några bröd på surdeg. Vi hittar också trevliga recept på smör och marmelad att ha på sitt hembakade bröd. Fredrik använder många olika tekniker, smaker och mjöler men uppmuntrar oss alla att testa och experimentera, det viktigaste är det blir bakat med glädje och kärlek!
Den här boken får full pott av mig. Det är en bok för en amatör som jag. En Svensson helt enkelt. Den innehåller recept som vem som helst kan, och vill, baka. Klassiska recept utan krusiduller. Det är inga krångliga och långa ingredienslistor. Bröden kräver inte massa olika tillagningsmoment utan är mycket lättbakade. Nu slipper jag leta runt på nätet varje gång jag vill baka ett gott bröd. De flesta recept jag behöver finns ju samlade i denna härliga, inspirerande bok!
Jag kunde inte vänta särskilt länge på att testa ett recept ur boken. Jag kavlade upp armarna, tvättade händerna och bakade ett riktigt smaskigt Bananbröd. Perfekt att baka när man har bananer hemma som börjar bli lite bruna. Ett saftigt och gott bröd som får en god sötma från bananen.
Senaste kommentarer