Med Forbina till naturhamn Granskär

Med Forbina till naturhamn Granskär

Med Forbina till naturhamn Granskär

På plats i Granskär!

På plats i Granskär!

Båtsäsongen är verkligen inte slut än. Inte för oss i alla fall. Fidelie ligger fortfarande i vattnet. Hon används så fort vi har en chans. Nu senast tog vi en tur med Forbina till naturhamn Granskär. Granskär är en naturhamn där vi varit flera gånger med vår Albin 25. Granskär ligger på bra avstånd, har bra förtöjningsmöjligheter (man kan självklart också ligga på svaj), är vackert och har bra faciliteter som dass och soptömning.

Härligt uppe på flybridge.

Härligt uppe på flybridge.

Vi var bara borta en natt. Åkte efter frukost på lördagen och kom hem efter lunch på söndagen. Vädret var perfekt. Strålande sol och varmt. Solade, läste och slappade på däck och på båtens solsäng uppe på flybridge. Vattnet höll fortfarande hög temperatur och vi badade allihop. Till lunch blev det (såklart) varmkorvar med bröd.

Gnägg-snittar!

Gnägg-snittar!

Till förrätt på kvällen senare gjorde jag enkla men magiskt goda snittar. Man tar tunnbröd, brer på färskost med smak av pepparrot (gärna också extra pepparrotsvisp om ni frågar mig), lägger på hamburgerkött (hästkött, eller vad man nu väljer att kalla det), rullar ihop och skär i mindre bitar. Försvinnande goda!

Grillförbudet hävt

Grillförbudet hävt

Äntligen var grillförbudet hävt och vi passade på att grilla hamburgare med bröd och sallad. Tänk att nåt så enkelt kan vara så gott!

Mysigt med TV.

Mysigt med TV.

En nyhet för denna båtresa var att vi (äntligen???) investerat i en TV till båten. Trevligt att samlas hela familjen efter middagen, varva ned och kolla på familjeprogrammet Duellen.

Gus fiskar såklart!

Gus fiskar såklart!

Som som vanligt sov jag riktigt gott på båten. Älskar det lätta gungandet och svaga kluckandet från vattnet. Sedan följde frukost, njuta av solen med en god bok och/eller fiske och varandras sällskap. Till lunch blev det vår favorit tunnbrödrullar med köttbullar och potatissallad. Har faktiskt tagit mig till final med detta recept i tävlingen som Tunnbrödsakademin håller och där det ska koras Bästa tunnbrödsmackan för ryggsäcken. Segraren får titeln Årets Tunnbrödsinspiratör 2018 samt 1.000 kronor i presentkort. Tävlingen kommer att avgöras publikt av en jury på Smakfestivalen i Umeå den 14 september. Håll tummarna!

Sol och bad!

Sol och bad!

Inte en badkruka så långt ögat når!

Inte en badkruka så långt ögat når!

I helgen hinner vi inte med någon båtresa då vi ska på 50-års fest på lördag. Men helgen efter det, då blir det ut på böljan blå igen om vädrets makter är med oss!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *