Medelhavsdieten

Här hemma har vi funderat på att äta lite mer likt medelhavsdieten. I kort går den ut på att äta mycket frukt, grönsaker, fisk, vitt kött, nötter och fullkorn och mindre av onyttiga fetter och rött kött. Just rött kött kan bli ett problem då Mattias är ett stort fan av just det. Men vissa livsmedel kan vi byta ut och vi kan ha medelhavsdieten i bakhuvudet.

Idag hade vi allt-i-ett-kyckling (kyckling och tillbehör ugnsbakas i en och samma form) till middag och istället för de vanliga rotfrukterna vi brukar använda oss av till denna rätt (morötter, palsternacka, rotselleri, kålrot, potatis) tog vi och skivade röd lök, röd paprika, squash, färska tomater och blomkål. Det blev kanongott! Barnen ville dock inte ha några av grönsakerna. De åt bara kyckling och fick istället en liten smörgås till maten.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *