Den somriga klassikern

En grundbas till kycklingsallad - färgexplosion!

Broccoli för att få salladen matigareVåra helgluncher består oftast av rester från middagen kvällen före eller från någon middag tidigare i veckan. Lördagsmiddagen brukar dock sällan räcka till söndagslunch för alla fyra. De senaste veckorna har vi därför ätit den optimala sommarlunchen, nämligen kycklingsallad med dressing och bröd.

En första portion sallad med  bröd

Jag grillar en färsk kyckling, tar bort skinn och benar ut den och till kycklingen har vi fetaost och så blandar jag en sallad som idag bestod av isbergssallad, gurka, minitomater, paprika, rädisor, röd lök, mango och broccoli. En riktigt färgexplosion. Man äter ju både med ögat och munnen. Dressingen brukar bli Mango Raja men idag testade jag en ceaserdressing från Heinz. Grymt god! Till det hela också rostat bröd, idag med underbar, krämig, välsmakande härproducerad vitlöksost från Wapnö Gård.

Härproducerat från Wapnö Gård

En av de bästa luncherna man kan äta! Två portioner fick jag lätt i mig!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *