Nyttig rawchoklad
Det senaste och hetaste i chokladvärlden just nu är rawchoklad. Rawchoklad rostas inte som traditionell choklad utan torkas istället. På så vis behålls all näring från kakaobönan intakt. Traditionell choklad rostas som sagt och kompletteras med socker, mjölkpulver och diverse tillsatser. Detta gäller både mörk och ljus choklad.
Rawchoklad är med andra ord en riktig hälsobomb och klassas som superfood. I min beställning från Beriksson fick jag med tre sorters rawchoklad från Sabadi. En ekologisk rawchoklad med 100% kakao, en ekologisk rawchoklad med 75% kakao sötad med muscovadosocker samt en ekologisk rawchoklad med 75% kakao sötad med kokospalmsocker.
Jag hade faktiskt aldrig tetat rawchoklad förut så jag var mycket nyfiken och förväntansfull. Jag började med den helt osötade 100%-iga varianten. Den hade en väldigt kraftig smak men passade inte mina smaklökar alls. Smakade strävt, beskt och inte alls gott. Jag gick sedan över till de två varianterna med olika sötningar och 75% kakaohalt. De var lite godare men för lite smötma för att passa min smak. Smakade även dom för strävt och beskt.
Rawchoklad må vara en hälsobomb men tyvärr, choklad i den här formen passar inte mig. Jag är helt enkelt van vid det söta, konstgjorda och är jag sugen är det vad min kropp och knopp vill åt. Det är troligen en vanesak, jag kanske får ge smaklökarna en tid att vänja sig?!
Senaste kommentarer