Nyttiga och hälsosamma mellanmål
Som jag skrev förut, var jag tidigare i veckan inbjuden av Alpro till en dag full med goda nyttigheter skapade av Alpros produkter, spännande insikter och tips på hur man skapar en bättre balans i vardagen. På plats fanns Aftonbladet Wellness hälsobloggare Filippa Salomonsson som gav oss sina handfasta tips.
Rätterna vi bjöds på var som sagt helt växtbaserade och gjorda på Alpros produkter. Såååå goda, to die for helt enkelt! Passar lika bra till frukost, mellanmål, fika eller som efterrätt. Här är recepten på mina topp fyra av de rätter som serverades. Ni måste prova dom!!!
Chiapudding med Alpro mandeldryck
1 l Alpro Mandeldryck osötad
170 g chiafrön
1 tsk vaniljpulver
2 msk högkvalitativ lönnsirap (eller annan sötning)
Valfria färsk frukter och bär till topping
Häll Alpro Mandeldryck Osötad, chiafrön, vaniljpulvret och sötning i en bunke. Rör om tills allt är väl blandat och blandningen har tjocknat något. Täck över och lägg i kylskåp över natten eller minst en timme. Innan servering rör om blandningen. Om den är för tjock så späd med vatten. Servera i skålar och toppa med valfria färska frukter och bär.
Chiapudding Tropical Summer med Alpro mandeldryck
2 dl Alpro Mandeldryck osötad
1/2 dl chiafrön
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1 mango
1 tsk honung
1 msk pistagenötter och 1 msk blåbär till topping
Blanda Alpro mandeldryck osötad, chiafrön, vaniljpulver och salt. Låt stå i kylskåpet 6-8 timmar eller över natten. Skala mango och blanda i en mixer med honung. Innan servering rör om blandningen. Om den är för tjock så späd med vatten. Vid servering häll upp chiapudding och mango i lager. Toppa med hackade pistagenötter och blåbär.
Glass med Alpro Mild & Creamy citron-lime
Alpro Mild & Creamy citron-lime
Fyll glassformar med Alpro Mild & Creamy citron-lime. Ställ in i frysen över natten. Servera därefter.
Fruktsallad med Alpro Soya Airy & Creamy
1 honungsmelon
1 melon
3 kiwifrukter
1 granatäpple
Pistagenötter
Alpro Soya Airy & Creamy
Skär alla frukter i bitar och hacka pistagenötterna. Vispa Alpro Soya Airy & Creamy tills den är fluffig. Lägg fruktbitarna i serveringsskålar, toppa med vispgrädden och sprinkla över de hackade pistagenötterna.
Glassen såg ju hur god ut som helst. Blir perfekt i sommar 🙂