Nyttiga och hälsosamma mellanmål

Som jag skrev förut, var jag tidigare i veckan inbjuden av Alpro till en dag full med goda nyttigheter skapade av Alpros produkter, spännande insikter och tips på hur man skapar en bättre balans i vardagen. På plats fanns Aftonbladet Wellness hälsobloggare Filippa Salomonsson som gav oss sina handfasta tips.

Rätterna vi bjöds på var som sagt helt växtbaserade och gjorda på Alpros produkter. Såååå goda, to die for helt enkelt! Passar lika bra till frukost, mellanmål, fika eller som efterrätt. Här är recepten på mina topp fyra av de rätter som serverades. Ni måste prova dom!!!

Chiapudding med Alpro Mandeldryck.

Chiapudding med Alpro Mandeldryck.

Chiapudding med Alpro mandeldryck

1 l Alpro Mandeldryck osötad
170 g chiafrön
1 tsk vaniljpulver
2 msk högkvalitativ lönnsirap (eller annan sötning)
Valfria färsk frukter och bär till topping

Häll Alpro Mandeldryck Osötad, chiafrön, vaniljpulvret och sötning i en bunke. Rör om tills allt är väl blandat och blandningen har tjocknat något. Täck över och lägg i kylskåp över natten eller minst en timme. Innan servering rör om blandningen. Om den är för tjock så späd med vatten. Servera i skålar och toppa med valfria färska frukter och bär.

Chiapudding Tropical Summer med Alpro mandeldryck.

Chiapudding Tropical Summer med Alpro mandeldryck.

Chiapudding Tropical Summer med Alpro mandeldryck

2 dl Alpro Mandeldryck osötad
1/2 dl chiafrön
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
1 mango
1 tsk honung
1 msk pistagenötter och 1 msk blåbär till topping

Blanda Alpro mandeldryck osötad, chiafrön, vaniljpulver och salt. Låt stå i kylskåpet 6-8 timmar eller över natten. Skala mango och blanda i en mixer med honung. Innan servering rör om blandningen. Om den är för tjock så späd med vatten. Vid servering häll upp chiapudding och mango i lager. Toppa med hackade pistagenötter och blåbär.

Glass med Alpro Mild & Creamy citron-lime.

Glass med Alpro Mild & Creamy citron-lime.

Glass med Alpro Mild & Creamy citron-lime

Alpro Mild & Creamy citron-lime

Fyll glassformar med Alpro Mild & Creamy citron-lime. Ställ in i frysen över natten. Servera därefter.

Fruktsallad med Alpro Soya Airy & Creamy.

Fruktsallad med Alpro Soya Airy & Creamy.

Fruktsallad med Alpro Soya Airy & Creamy

1 honungsmelon
1 melon
3 kiwifrukter
1 granatäpple
Pistagenötter
Alpro Soya Airy & Creamy

Skär alla frukter i bitar och hacka pistagenötterna. Vispa Alpro Soya Airy & Creamy tills den är fluffig. Lägg fruktbitarna i serveringsskålar, toppa med vispgrädden och sprinkla över de hackade pistagenötterna.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Cecilia skriver:

    Glassen såg ju hur god ut som helst. Blir perfekt i sommar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *