Pyttipanna med ägg
Idag blev det en klassisk maträtt så här i januari och dagarna efter jul och nyår när plånboken ekar tom. Pyttipanna med ägg! Perfekt sätt att ta reda på rester från de högtider som passerat eller tidigare ”vanliga” middagar. Det blir ofta några köttbullar och prinskorvar, en bit julskinka, kött från nyårsafton , kebabkött från nyårsdagens köpepizza och ett gäng potatisar från samtliga dessa måltider över. Själv är jag duktig och fryser in de flesta rester som blir över för att det ska hålla sig fräscht och gott tills det finns tillräcklig mängd för att svänga ihop en god, billig och ofta även nyttig pytt!
Kvällens pytt bestod av entrecote, kycklingprinskorv, hemgjorda köttbullar, julskinka, kebabkött, purjolök och potatis. Ingenting nytt utan allt har serverats i närtid och hållit sig bra i kyl eller frys. Till detta stekte jag upp ägg, kokade upp broccoli, skar en grönsallad och kompletterade allt med senap och inlagda rödbetor. Allt övrigt fanns också på plats hemma sedan tidigare.
Smakerna från de ingående råvarorna passade riktigt bra ihop och tillsammans med salt, peppar och paprikapulver blev det en smaksensation faktiskt. Smakade dessutom extra bra av känslan att veta att hela middagen i princip var gratis och extremt klimatsmart. Alla tummar upp!
Senaste kommentarer