Paneer Butter Masala

I helgen gjorde vi vår egen indiska färskost paneer/panir/ponir. Den är vanlig i Indien och används mycket i den vegetariska matlagningen som ersättning för kyckling eller kött. Osten är rätt smaklös i sig men tillagad i till exempel en kryddig maträtt kommer den till sin rätt.

Paneer Butter Masala

En av de kryddmixer Mattias köpte hem från sin Indien-resa var just Paneer Butter Masala. Det blev kvällens middag. Det enda man behövde tillsätta var paneer och vatten. Paneeren skars i mindre bitar, stektes i het panna, kryddmixen tillsattes tillsammans med några deciliter vatten, allt kokade ihop och maten var klar att servera. Tillbehör blev hemgjorda naan-bröd och sallad.

Alltså säger bara WOW, vilken fantastiskt god maträtt!!! Paneeren hade en lagom mjuk konsistens (mjuk men ändå med visst tuggmotstånd) och smaken var ljuvlig. Såsen hade lagom mycket hetta, var riktigt smakrik och fantastiskt god. Helheten blev något utöver det vanliga!! Naan-bröd till satte pricken över i.

Paneer Butter Masala med naan och grönsaker

Jag började med en liten portion för att smaka, och jag lovar, jag tog om två gånger! Just nu gråter jag floder över det faktum att Mattias bara köpte hem en enda påse och det var den som gick åt idag. Det finns en mataffär med indisk inriktning någonstans i Kista här i Stockholmsområdet. Får bli en tur dit för att se om de har någon liknande kryddmix. Annars får vi försöka googla fram ett bra recept.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *