Paneer Butter Masala
I helgen gjorde vi vår egen indiska färskost paneer/panir/ponir. Den är vanlig i Indien och används mycket i den vegetariska matlagningen som ersättning för kyckling eller kött. Osten är rätt smaklös i sig men tillagad i till exempel en kryddig maträtt kommer den till sin rätt.
En av de kryddmixer Mattias köpte hem från sin Indien-resa var just Paneer Butter Masala. Det blev kvällens middag. Det enda man behövde tillsätta var paneer och vatten. Paneeren skars i mindre bitar, stektes i het panna, kryddmixen tillsattes tillsammans med några deciliter vatten, allt kokade ihop och maten var klar att servera. Tillbehör blev hemgjorda naan-bröd och sallad.
Alltså säger bara WOW, vilken fantastiskt god maträtt!!! Paneeren hade en lagom mjuk konsistens (mjuk men ändå med visst tuggmotstånd) och smaken var ljuvlig. Såsen hade lagom mycket hetta, var riktigt smakrik och fantastiskt god. Helheten blev något utöver det vanliga!! Naan-bröd till satte pricken över i.
Jag började med en liten portion för att smaka, och jag lovar, jag tog om två gånger! Just nu gråter jag floder över det faktum att Mattias bara köpte hem en enda påse och det var den som gick åt idag. Det finns en mataffär med indisk inriktning någonstans i Kista här i Stockholmsområdet. Får bli en tur dit för att se om de har någon liknande kryddmix. Annars får vi försöka googla fram ett bra recept.
Senaste kommentarer