Nyttigt med kyckling

Så här första dagarna in på nya året är det många som söker recept på nyttig, hälsosam mat. Många som tränar och vill hålla vikten äter stora mängder kyckling. Kyckling och ris är en klassiker som fungerar för hela familjen. Kyckling är näringsrik och lättlagad mat med mycket vitaminer och mineraler. Den är tex rik på ämnet selen som bland annat stärker immunförsvaret och järn som vår kropp behöver för att bilda röda blodkroppar. Det gör i sin tur att syreupptagningsförmågan ökar. Dessutom innehåller kyckling proteiner och fett av bra kvalitet. Det är alltså nyttigt med kyckling.

Nyttigt med kyckling

Nyttigt med kyckling

Bara kyckling och ris kanske inte är så gott. Piffa upp med någon god sås, kall eller varm. Vill du ha en jättenyttig sås använd kvarg och tillsätt tex pressad vitlök, salt och peppar eller kvarg, citronzest, salt och peppar.

Jag valde att göra en fräsch och god Chicken Satay med jordnötssås och ris. En favoriträtt hos hela familjen. Även denna gång gjord på färdig mix från affären (marinad- och såsmix ingår, blandas ut med mjölk eller kokosmjölk) men självklart kan man göra egen om man har tid med det. Färdiga mixer är ofta dolda sockerbomber, men denna är faktiskt helt okej. Fantastiskt god är den i vilket fall. Står i den asiatiska hyllan i de flesta välsorterade livsmedelsaffärer.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *