Räkpaj
Kvällens middag blev god räkpaj med pajskal a la LCHF (dvs ägg, grädde och smör). Paj är en favorit hemma hos oss. En rätt som det är svårt att misslyckas med tycker jag. Alla ät med väldigt god aptit! Gustaf åt dessutom hur mycket som helst. Det är som vanligt det bästa betyget man kan få!
Till paj serverar jag alltid någon typ av sallad. Barnen är rätt kinkiga men är stora fan av grönsaksstavar så de fick morots- , gurk- och paprikastavar samt körsbärstomater och majs. Till oss vuxna gjorde jag en bönsallad innhållande en burk cannellinibönor, en halv finhackad rödlök, en bit gurka, några rädisor, 1 msk rapsolja, 1 msk vinäger, 1 msk senap, salt och peppar. Självklart får även vi vuxna ta av barnens sallad. Vad är det med grönsaksstavar och småplock som gör en så sugen?!
Räkpaj
Valfri pajdeg
Fyllning:
3 ägg
250 g keso chili
200 g skalade räkor
1 finhackad purjolök
2 dl riven ost
dill
Vispa äggen. Blanda ner keso, räkor, purjo, ost och dill. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll ned i pajskalet. Grädda 20-25 minuter i ugn 225 grader.
Senaste kommentarer