Releasefrukost för Muskler av plysch

Muskler av Plysch av Malin Nylén

Muskler av Plysch av Malin Nylén

Redan i september kom en av höstens trevligaste och skönaste bok ut, Muskler av Plysch av Malin Nylén. Boken är helt unik i sitt slag och började som en skämtsam följetong på Instagram men slutade i en bok som på ett humoristiskt sätt tar upp det allvarliga ämnet att träningssverige har förändrats. På några få år har en hel industri växt fram för att hjälpa oss vanliga medelsvensson att träna, äta rätt och köpa rätt produkter. Det är en hel djungel av olika råd, tips, mat och träningstillbehör. Hur ska man veta vad man ska välja? Det viktiga med hälsa och välmående är hur man själv vill och väljer att leva. Man måste strunta i vad alla andra i sin närhet har för sig, sociala medier och media generellt. Vi är alla unika individer.

Huvudperson är Flodis, en rundlagd leksaksflodhäst som får en livskris när barnen växer upp och flyttar hemifrån. Han bestämmer sig för att förändra sitt liv, hitta den bästa versionen av sig själv och bli känd. I boken får vi följa Flodis på hans resa genom quickfixes, kändismingel, aha-upplevelser och bakslag.

Illustrationer i form av seriestrippar

Illustrationer i form av seriestrippar

Jag gillar verkligen boken. Den är skriven med humor och glimten i ögat men har ändå en allvarlig underton som får en att tänka till. Illustrationerna i boken är utformade som seriestrippar. Otroligt fint tecknade och gör boken ännu mer levande. Framsidan är riktigt skön. Den är passande nog utrustad med mjukt plyschtyg. Genialiskt!

Mårten Nylén håller ett djungelinspirerat pass

Mårten Nylén håller ett djungelinspirerat pass

Malin och Mårten Nylén och bokens huvudperson Flodis

Malin och Mårten Nylén och bokens huvudperson Flodis

Idag var jag på releasefrukost för Muskler av plysch. Det började med att Malins man Mårten Nylén (den fantastiska och helt makalösa kändis-PTn) bjöd på ett kul och kreativt djungelpass med mer fokus på skratt än svett. Låtvalet anspelade på djur och det korta men roliga passet var upplagt som ett lätt cirkelpass där varje övning hade ett djurnamn. Sedan följde en riktig mysstund. Vi slog oss ner på varsin kudde på golvet. Malin läst högt ur sin bok medan vi mumsade på goda mackor, juice, frukt, nötter och pepparkakor. Så här skulle varje morgon starta!

En riktig mysmorgon med högläsning och frukost

En riktig mysmorgon med högläsning och frukost

Hela gänget!

Hela gänget!

Vill ni köpa ett eget exemplar av boken eller kanske ge bort den till en vän eller en släkting i present eller julklapp så kan ni beställa den via länken Muskler av Plysch. Anger ni kupongkoden ”muskler” får ni dessutom -15 % i julklappsrabatt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *