Revben i Crock-Pot

Lägg i revben, lök, vitlök och morot i Crock-Pot

Lägg i revben, lök, vitlök och morot i Crock-Pot

På fredagar äter vi ofta hämtmat eller lättlagad mat typ hemgjorda hamburgare, tacos eller ribs. Ribs är en av våra favoriter – så gott. Och extra kul att få äta med händerna. Vi köper alltid färdigkokta ribs från affären som sedan griljeras ca 10-15 minuter i ugn med medföljande glaze. Till detta serverar vi sedan coleslaw, grillsås, pommes stripes och majskolv. Mums! Idag testade jag att göra allt från grunden och testade revben i Crock-Pot.

Färdiga revben som fått glaze och krisp i ugn!

Färdiga revben som fått glaze och krisp i ugn!

Ribs och revben är samma sak. De kan självklart tillagas på många olika sätt. Allra godast blir de när de får koka länge i en Crock-Pot. Det fick jag bevis på idag. Underbart mört, saftigt och smakrikt! Köttet bara trillar bort från benen. Slutklämmen med en glaze och griljering i ugn ger både krispig och fin yta och underbar, ännu godare smak!

Det är enkelt, snabbt och bekvämt att tillaga färdiga ribs från affären, men att göra själv slår ju allt! Det krävs bara tid och planering. Smaklig måltid!

Revben i Crock-Pot

Revben i Crock-Pot

Nu återstår bara glaze och griljering i ugn

Nu återstår bara glaze och griljering i ugn

Revben i Crock-Pot, 4 port

2 kg tjocka revben/spareribs
1 gul lök
1 morot
4 vitlöksklyftor
1 msk Liquid smoke
0,5 dl äppelcidervinäger
1 l vatten
3 lagerblad
salt och peppar

Skölj revbenen. Skär dem eventuellt till kortare bitar så de går ner i Crock-Pot. Varva köttet med grovhackad vitlök, gul lök och morot i grytan. Slå på Liquid Smoke, äppelcidervinäger och vatten. Krydda ordentligt och ha ner lagerblad.

Starta Crock-Pot och låt gå på låg effekt i cirka 6 timmar. Vänd revbenen efter halva tiden. Lyft ur köttet ur Crock-Pot. Sila av och spara köttbuljongen till framtida matlagning. Blanda ihop ingredienserna till glazen.

Glaze
1 dl flytande honung
1 dl olivolja
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
3 nejlikor
1/2 apelsin
salt, peppar

Rör ihop honung och olivolja med riven ingefära, pressad vitlök, kanel, sambal oelek och malda nejlikor. Pressa i saften från apelsinen och smaka av med salt och peppar. Pensla glaseringen på revbensspjällen och griljera sedan revbenen i ugnen cirka 20 minuter i 175°.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.