Sportlovsaktivitet pimpelfiske

Sportlovsaktivitet pimpelfiske

Sportlovsaktivitet pimpelfiske

Nu är sportlovet slut för barn i södra och mellersta Sverige, men en sportlovsvecka för norra Sverige återstår. Jag vill därför tipsa om sportlovsaktivitet pimpelfiske. Pimpelfiske går för den delen att utöva oavsett sportlov eller inte. Bara det finns tillräckligt tjock is.

I torsdags tog jag med sonen till Görvälnsviken där Jakobsberg sportfiskeklubb anordnade en sportlovstävling med pimpelfiske. En liten tävling där enbart största fisk räknas. Görvälnsviken ligger ca 10 minuters promenad skogsvägen hemifrån oss, så det passade riktigt bra. Sonen älskar att fiska. Sommartid fiskar vi ofta just vid Görvälnsviken. Men vi har också fiskat på Åland ett par gånger, Thailand, Sälen och Östersund under våra semestrar. Pimpelfiske har han aldrig testat på. Jag gjorde det ofta när jag var liten och hade mycket positiva minnen kring detta.

Vi hade tagit på oss varma kläder och varma skor. När man pimplar blir man ofta otroligt kall om just fötterna eftersom man står stilla på isen. Bra skor eller kängor är därför ett måste. Innan vi kom dit var vi lite oroliga över isens tjocklek. Det hade vi inte behövt oroa oss för. Isen var ca 30 cm tjock. Vi hade ingen pimpelutrustning men det fick vi låna på plats. Funktionärer från klubben hjälpte till att borra hål och ge oss råd och tips.

Vi fick napp gång efter gång!

Vi fick napp gång efter gång!

Några av fiskarna vi fångade.

Några av fiskarna vi fångade.

Det var verkligen gott om fisk. I synnerhet abborre. Vi fick napp på en gång. Totalt fick vi upp nio abborrar under den dryga timmen vi fiskade. En del pyttesmå, andra större. Men vi tjoade varenda gång det nappade och hade riktigt kul och trevligt ihop. De flesta andra på plats (fritidshem och andra familjer) fick också bra fångst. Ingen vinnare utsågs. Alla blev vinnare helt enkelt!

Soppa och tunnbrödrullar - perfekt utflyktsmat på vintern.

Soppa och tunnbrödrullar – perfekt utflyktsmat på vintern.

Tomatsoppa med halloumikrutonger.

Tomatsoppa med halloumikrutonger.

Nybakad nyttig äppelkaka.

Nybakad nyttig äppelkaka.

Gustaf äter med god aptit!

Gustaf äter med god aptit!

Vi hade med oss en helt fantastisk matsäck jag hade gjort ordning hemma. Underbar tomatsoppa med halloumikrutonger, matiga tunnbrödmackor, nyttig supergod och saftig äppelkaka som Gustaf hade bakat samma morgon, te och cola. Soppa på vinterutflykter är outstanding. Gott och värmande! Och nybakad äppelkaka, fortfarande lite småvarm är svårslaget. Speciellt när man gjort den själv! Sportfiskeklubben bjöd dessutom på nygrillad korv. Mums!

Vi hade verkligen en riktigt trevlig dag. Det var ett jättebra tillfälle att upptäcka tjusningen med fisket och jag rekommenderar alla att pröva på. Nu funderar jag allvarligt på att köpa egen pimpelutrustning. Det är en fantastisk vinteraktivitet för både stor och liten.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *