Riktigt god och fräsch förrätt

Det är ett återkommande bekymmer att klura ut vad vi ska bjuda på när vi har gäster. Ofta blir det samma gamla trygga kort vi alltid väljer bland. Vissa rätter blir till och med uppkallade efter mig, tex ”Jessicas kycklingrätt” – magiskt god by the way!!! Förrätt hade kunnat vara lätt om vi inte haft vänner och bekanta med fisk-, skaldjurs- och nötallergi. Tål alla skaldjur kommer här ett tips på en riktigt god och fräsch förrätt. Cheesecake med räkor och kavring i glas. Anpassa efter eget tycke och smak, tid och ork.

Riktigt god och fräsch förrätt

Riktigt god och fräsch förrätt

Cheesecake med räkor och kavring i glas är en förrätt som passar lika bra en sommarkväll ute på altan med ett glas vitt eller rosé, som en vinterkväll vid dukat bord med tända värmeljus och ett glas öl. Antingen gör du röran helt från grunden eller så köper du färdig skagenröra och toppar med färska räkor, rödlök och gräslök. Kavring, åländskt svartbröd eller varför inte toastbröd – det finns inget rätt eller fel. Det blir gott vilket som! Kanske denna förrätt snart får namnet ”Jessicas räkmums” (*blink* *blink*  Inger &  Co)?!

Cheesecake med räkor och kavring i glas

Cheesecake med räkor och kavring i glas

Cheesecake med räkor och kavring i glas, 4 port

4 skivor kavring
1 msk smör
2 tsk brödkrydda
300 g räkor med skal
1 liten rödlök
3 ansjovisfiléer
2 msk finskuren gräslök
rivet skal från 1/2 citron
1 dl naturell kesella
1 dl creme fraiche
dill till garnering

Skär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i stekpanna, lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det rinna av lite på hushållspapper. Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och creme fraiche i en skål. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och plockad dill på toppen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *