Sagolikt god hallonpaj
Finns det något godare på sommaren än en hembakad bärpaj? Allra helst gjord på egenplockade bär. Tack vare idogt plockande i veckan kunde jag idag baka en sagolikt god hallonpaj till efterrätt. Så enkelt att laga till och så fräsch och god. Syran från hallonen i kombination med den söta kokostoppingen ger en paj som skapar en gudomlig harmoni i munnen! Krispigt men ändå mjukt och gott!
Självklart serverar jag pajen med hemgjord vaniljsås. Mums! Perfekta bakverket för sommarens alla fikan, kalas och efterrätter.
Hallonpaj, ca 6 port
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 ägg
300-400 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl strösocker
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk. Servera med hemgjord vaniljsås.
Senaste kommentarer