Smoky Pepper Burger

Från Santa Marias street food-koncept har vi tidigare testat Pulled salmon wraps och Jamaican Jerk Taco. Pulled salmon wraps – allt supergott. Jamaican Jerk Taco – bara kycklingkryddningen gick hem. Smaken på såsen passade inte oss och kokosbrödet var inte alls gott… Sist ut prövade vi Smoky Pepper Burger.

Hamburgare a la Santa Marias nya street food-sortiment.

Hamburgare a la Santa Marias nya street food-sortiment.

I Smoky Pepper Burger-serien ingår Burger Spices (rostad vitlök och svartpeppar), Pickling Spices (sötsur kryddblandning för picklade grönsaker) och Chipotle Dressing (majonnäs med chipotle-hetta). Bara att komplettera med köttfärs, hamburgerbröd, rödlök, gurka och andra tillbehör som man vill ha till sin burgare. Vi ville även ha ost, senap, ketchup, sallad och tomat.

Köttfärsen blandas med den rökiga Burger Spices, formas till biffar och steks i smör. Lök och gurka skärs tunt och blandas med picklingkryddan. Sedan får den stå till sig i 15-20 minuter. Kryddan drar då ut vätskan ur grönsakerna och själva picklingen skapas.

Vad gäller Burger Spices tyckte vi inte att den tillförde något alls. Svag smak och inte särskilt god. Däremot älskar vi vårt eget numera klassiska recept. Blir sååå saftigt och gott. Mattias gillade de picklade grönsakerna. Jag tyckte kryddan smakade avskyvärt. Barnen smakade inte. Bläää… Gör egen med honung, med socker eller bara lime. Minst lika snabbt och enkelt! Chipotle-såsen var det enda som var helt okej. Krämig med lite sting. Inget jag skulle springa iväg och köpa dock. Föredrar hemgjord – bara att blanda typ majjo med chipotlepasta.

Nej, jag är ledsen att säga det men det blev stor tumme ner från oss.

Smoky Pepper Burger

Smoky Pepper Burger

Smoky Pepper Burger, 4 port

1 lök (röd eller gul)
0.5 gurka
1 påse Santa Maria Pickling Spices
500 g nötfärs
1 påse Santa Maria Burger Spices
1 msk smör
4 skivor ost
4 hamburgerbröd
1 tomat
1 flaska Santa Maria Chipotle Dressing

Skiva löken tunt och skär gurkan på snedden i 5 mm tjocka skivor. Lägg i två olika skålar. Blanda hälften av picklingkryddan med löken och hälften med gurkan. Låt stå i 15 minuter.

Blanda köttfärsen med kryddmixen för hamburgarna. Forma färsen till 4 lika stora bollar och platta ut till biffar. Stek burgarna i smör på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida. Vill du ha smält ost på burgaren, lägg på osten när du vänt den i stekpannan.

Värm hamburgerbröden och skiva tomaten tunt.

Lägg en burgare på varje bottenbröd och toppa med tomat och picklad lök och gurka. Avsluta med chipotledressing, lägg på locket och ät.

*** Produktutskick, men åsikterna är mina och familjens egna ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *