Sporta smart

Springer och tränar du mycket? Blir du helt slut efter träningen? Tar det lång tid innan du har återhämtat dig? När jag har tränat blir i alla fall jag helt slut och kan vara utslagen flera timmar efteråt. Det kan ställa till problem om man morgontränar innan man åker till jobbet. Man vill ju inte vara utslagen flera timmar efteråt, då kan jobbet bli lidande.

För att undvika detta så långt som möjligt använder jag gärna mina kompressionsstrumpor, en av de löparprylar jag inte kan vara utan. Förutom att de värmer gott ska de göra så att man springer snabbare, blodgenomströmningen ökar med 30-40%, återhämtningen blir snabbare och man mår bättre. Men resten av kroppen då?

Kompressionströja från Sportsmart.se

Kompressionströja från Sportsmart.se

Nu har jag fått hem en funktionströja från Sportsmart.se som jag har testat några gånger. Den ger stöd och tryck/kompression åt hela överkroppen och minimerar därmed risken att få träningsvärk. På så sätt är prestationen alltid är på topp.

Man ska komma ihåg att kompressionskläder inte har någon medicinsk fördel. Men många upplever en förbättrad uthållighet och minskad trötthet och bara det är värt guld tycker jag.

Kompressionströjan från Rehband är otroligt skön på.

Kompressionströjan från Rehband är otroligt skön på.

Något man ska vara medveten om är att tröjan sitter riktigt tajt. Men det är helt i sin ordning. Den SKA kännas tajt, ungefär som om man sätter på sig en tröja som är en storlek för liten. Syftet är ju att ge stöd, tryck och kompression och då ska det sitta åt.

Jag föredrar att ha en sportbh under tröjan. Den håller dock ändå de kvinnliga behagen på sin plats under träningen. Det känns säkert och tryggt. Tröjan är i en snygg svart färg och har perfekt längd, både nedåt rumpan och i armarna. Den har en liten ”krage” men den är i helt rätt höjd och skaver inte på något sätt. Tröjan är helt enkelt jätteskön på.

Både snygg och funktionell.

Både snygg och funktionell.

Nu har jag använt tröjan några gånger vid olika typer av träning. Jag kan inte säga att jag känner någon större skillnad jämfört med att använda vanlig tröja förutom att den sitter som en smäck, fladdrar inte och skaver inte någonstans. Inte heller har jag känt någon större skillnad efteråt. Men fortsätter jag använda den kommer jag förhoppningsvis märka effekter på längre sikt!

Tröjan kan användas i många typer av aktivitet, allt från långdistanslöpning till grupp- och gymträning.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. JUNITJEJ skriver:

    Fina träningskläder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *