En god och sund nyhet från Pågen

En god och sund nyhet från Pågen

En god och sund nyhet från Pågen

Ja, jag älskar bröd och mackor. So what?! Jag är inte ensam men i dagens fixerade samhälle håller många tyst om sin brödpassion. Alla sorters mackor och smörgåsar innebär tyvärr stor skämskudde. Som så ofta när det kommer till mat är det svart eller vitt. Alla mackor dras över en kam. Utbudet på brödmarknaden är idag enormt. Det finns både nyttiga och mindre nyttiga alternativ. Som medlem i Buzzador jag fått hem en god och sund nyhet från Pågen, brödet Leva.

Mackor behöver inte vara onyttigt.

Mackor behöver inte vara onyttigt.

Leva är ett grövre bröd, bakat på fyra sädesslag med 30% fullkorn och rapsolja. Det är fritt från konserveringsmedel, nyckelhålsmärkt och ”Från Sverige”-märkt. Brödet är, precis som de flesta andra bröd på marknaden idag, färdigskivat.

En riktigt god och nyttig macka som passar perfekt till mellanmål!

En riktigt god och nyttig macka som passar perfekt till mellanmål!

Ett mer hälsosamt val i brödhyllan helt klart. Det innehåller både surdeg, kärnor och korn, vilket ger lägre GI och bättre mättnad. Gott är det också. Smakrikt och med bra tuggmotstånd. Med ett pålägg som skinka, kalkon, ägg, avokado eller jordnötssmör toppat med skivad frukt eller grönsaker får man en riktigt god och mättande macka. Passar jättebra till frukost, som ett alternativ till lunch eller som ett mellanmål.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Marie skriver:

  Usch vad torrt utan margarin på brödet! Ingen vits att äta mackor alls utan fett på anser jag! Här är det tjocka lager!

 2. Jessica Sundberg skriver:

  Utan margarin? Inget margarin på mina mackor, det stämmer. Däremot Bregott. Tjocka lager tror jag inte på men ett lagom lager som ger både smak och fräschör. Ibland skippar jag Bregott, men då tar jag hummus, avokado eller massmör istället under pålägget. kör aldrig utan.

 3. Minna skriver:

  Hej! Är din blogg mer test och reklam för produkter? Sponsras du av de företagen?

 4. Marie skriver:

  Brödet ser gott ut iallafall men har inte smakat det än! Solrosfrön är så gott i bröd!

 5. Jessica Sundberg skriver:

  Hej Minna, test absolut! Jag vill gärna tipsa om olika produkter som jag vill varna för eller rekommendera! Det är uppskattade inslag på bloggen. Nej, jag är inte sponsrad. Jag har ett vanligt jobb som statistiker och får inga pengar för att skriva något på bloggen, om det inte uttryckligen står. Ibland får jag hem produktprover och då står det i inlägget, men det mesta köper jag ofta själv. Om ni inte uppskattar mina produkttest är det bra att ni skriver detta. Jag skriver ju för er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *