Supermåltid med vitvinskyckling och supermix

Supermåltid med vitvinskyckling och supermix

Supermix från Pauluns med black eyed beans, quinoa & solrosfrön

Supermåltid med vitvinskyckling och supermix

Vacker till utseendet höjer smakupplevelsen

Ikväll åt vi en riktig supermåltid med vitvinskyckling och supermix. En måltid som passar lika bra till vardags som till fest. Mör, fin kycklinglårfilé kokast i vitt vin, färska kryddor, vitlök, bacon och grädde. En fantastiskt smakrik, krämig och god gryta! Som tillbehör testade vi den nya proteinrika supermixen från Paulúns. Först ut i testet blev smaken Råris med black eyed beans, quinoa & solrosfrön. Riktigt fin och läcker mix utseendemässigt som efter en koktid på 20 minuter fick perfekt tuggmotstånd. Den hade en helt fantastisk smak och kryddning. Jag blev riktigt förtjust! Supermixen kommer gå åt snabbt här hemma! Passade dessutom som hand i handsken till den goda kycklinggrytan.

Supermåltid med vitvinskyckling och supermix

Supermåltid med vitvinskyckling och supermix

Vitvinskycklingen får ni receptet till nedan. Mina ändringar ser ni i parantes. Jag älskar att anpassa rätter efter vad man har hemma och eget tycke, smak och preferenser.

Vitvinskyckling, 4 port
1 msk olivolja
4 kycklinglårklubbor (700 g kycklinglårfie´)
15 g smör (inget smör)
150 g bacon eller pancetta, skuren i bitar (120 g kycklingbacon)
2 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 stor lök, skalad och hackad
200 g svamp, skivade i fjärdedelar
2 färska timjankvistar
450 vitt vin
250 grädde
färsk hackad bladpersilja
salt
svartpeppar

Placera en stor kastrull på hög värme på spisen och tillsätt olivolja. Placera kycklingbenen i botten och bryn på alla sidor tills klubborna har en gyllene färg. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan på en tallrik. Sänk värmen något och tillsätt smöret. När det börjar skumma, tillsätt bacon och stek tills blivit krispigt. Tillsätt vitlök och lök och stek i 3-4 minuter. Tillsätt svampen och stek i ytterligare 3 minuter.
Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 45-50 minuter eller tills kycklingen är kokt hela vägen igenom.

Vänd kycklingen efter halva tillagningstiden och ta bort fett eller skum som stiger till ytan på grytan. När kycklingen är kokt, ta bort från värmen och ställ åt sidan. Rör ner grädden, tillsätt en rejäl nypa salt och svartpeppar och låt sjuda i ytterligare 10 minuter eller tills såsen är har blivit lite tjockare. Ta tillbaka kycklingen till grytan så att den kan värmas igenom och rör ner den hackade persiljan. Se till att maten är varm när du serverar den vid bordet med ris eller pressad potatis (Paulun Supermix).

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Spännande ! Jag har aldrig varit något större fan av ris, och äter egentligen helst potatis.
    Killarna tycker tvärt om !
    Pauluns produkter brukar ju dock vara bra så vi får väl kanske testa !
    Just nu är jag mest vansinnigt trött på att det känns som om vi äter samma mat dag ut och dag in 🙂

    Här fanns osten hos coop forum.
    Dock bara den ena varianten, och jag fick besöka flera mindre butiker innan jag hittade !

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *