Recept på god och nyttig frukost

Vilken lyxig morgon!

Vilken lyxig morgon!

Nu har jag äntligen fått tag på de flesta recept på god och nyttig frukost som vi bjöds på hos Superfruit under föreläsningen om naturlig skönhet. Det som saknas är receptet på kallgröt, men det kommer. Här får ni så länge recepten på Acaibowl/Acaismoothie, knäckebröd med chia, avokadopesto och Kardemummabiscotti med mandelmjöl. Oerhört gott, fräscht och nyttigt. Inte särskilt svårt att göra heller!

Acaismoothie.

Acaismoothie.

Acaibowl, 1 portion

Acaibowls är som basföda i Brasilien. Fungerar både till frukost eller som mellanmål. Påminner om sorbet.

1 msk Acaipulver
1 mogen banan, fryst
1 dl frysta blåbär
1-1,5 dl kokosmjölk

Blanda alla ingredienser i en kraftfull mixer. Börja med hälften av kokosmjölken och späd på med mer eftersom. Servera gärna med färsk frukt som tex mango och granola. Äts direkt.

En sådan här avokadopesto skulle man ständigt ha hemma stående i kylen!

En sådan här avokadopesto skulle man ständigt ha hemma stående i kylen!

Knäckebröd med chia, ca 15 st

Knäckebröd med chia är ett riktigt bra alternativ till den mjuka frukostmackan. Fullproppat med Omega 3 och kostfiber.

1 dl vetemjöl
0,5 dl chiafrön
1 dl rågmjöl
0,5 dl rapsolja
1 dl skalade sesamfrön
2,5 dl kokhett vatten
1 dl solrosfrön
flingsalt

Chiaknäcke och avokadopesto.

Chiaknäcke och avokadopesto.

Avokadopesto

2 mogna avokado
1 finhackad tomat
1/2 pressad citron
1/2 salt

Mosa avokadon. Häll i finhackad tomat, pressad citron, salt och rör om.

Knapriga mandelbiscottis.

Knapriga mandelbiscottis.

Kardemummabiscotti med mandelmjöl, ca 20-25 st

 

50 gram skållad och grovt hackad mandel
5 dl mandelmjöl
1 ägg
0,5 tsk salt
1 dl kokossocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 msk kardemumma
50 gram grovt hackad sockerfri mörk choklad

Blanda mandel, ägg, socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjöl och bakpulver och sedan den hackade chokladen. Degen blir kladdig, så blöta gärna händerna innan du rullar den till två längder mellan händerna, och formar till dem på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i 15-20 min. Låt längderna svalna något innan du med en vass kniv skär dem till snittar. Lägg skorporna med ena snittytan uppåt. Torka i 100 grader i 40 minuter, 20 minuter på varje sida. Låt gärna skorporna stå kvar i ugnen över natten med ugnsluckan något öppen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Bra tips! 🙂 Kram! ♡

  2. Ohh tack för tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.