Ta kontrollen!

Ett leva hälsosamt är ett ämne jag brinner för. Hälsosamt för mig innebär både högt och lågt, jag tror på balans mellan träning och vila och jag gillar tänket 80/20, dvs ät nyttigt 80% av tiden och mindre nyttigt övriga 20%.

Du måste alltid utgå från dig själv. Vad är dina mål, vad har du för förutsättningar. En sak är säker, dina resultat beror enbart på din egen prestation och dina egna insatser. Det du ger får du tillbaka.

Tränings- och kostdagbokGenom att föra dagbok över din kost och träning kan du få nycklarna till att kunna förstå hur just din kropp fungerar. Med hjälp av dagboken kan du se mönster och göra justeringar och därmed påskynda resultaten. Tränar du bra, äter bra och följer dina upplägg så kommer du att lyckas.

Träningsdel och kostdel på samma uppslagNu har den personliga tränaren och författaren Olga Rönnberg som tidigare gett ut Träning för nyblivna mammor och Styrka för kvinnor kommit ut med en kombinerad tränings- och kostdagbok, utgiven av Fitnessförlaget/Bonnier Fakta.

Enkel kaloritabellDet är en enkel och tydlig dagbok med ett uppslag för varje dag med både träningsdagbok och kostdagbok. I träningsdagboken antecknar du vikt och antal repetitioner från styrketräningen, distans och intensitet i cardiopassen. I kostdagboken skriver du ner allt du äter under dagen och håller koll på dina kalorier (det finns en enkel kaloritabell i boken). Det finns ett uppslag där du fyller i dina mått som tex midja, stuss, lår och vikt och där du därmed kan följa hur även de förändras vecka för vecka.

Var nu helt sann mot dig själv, träningsdagboken är till för att hjälpa dig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *