TÄVLING – Vinn en slow juicer från Philips

Philips Avance MicroMasticating juicer

Philips Avance MicroMasticating juicer

Hör upp! Det här vill ni INTE missa. För ett tag sedan införskaffade jag mig en slow juicer från Philips, Philips Avance MicroMasticating juicer. Med sin perfekta storlek och enkelhet kommer den ofta till användning hemma hos mig. På ett kick gör den nyttig och god juice så att jag och övriga familjen på ett smidigt sätt får i oss den rekommenderade mängden frukt och grönt. Jag har redan testat att göra bland annat juicen Orange for your bonesjuicen Fitness wonder, Ingefärsshot med äpple och mandelmjölk. Att göra juice och smoothies är ett oslagbart sätt att få i sig stora mängder grönt. Det är gott, snabbt och enkelt. Dessutom, när frukt och grönsaker finfördelas kan kroppen snabbare och lättare tillgodogöra sig näringsämnena.

Ytterligare en bra investering är boken Gröna juicer och smoothies av Marlene Gustawson. Boken innehåller cirka 100 recept på nyttiga juicer och smoothies, men man får också lära sig om olika näringsämnen, sockerinnehåll listas för olika frukter så att man lär sig vilka frukter man ska vara mer försiktig med när man blandar juice efter eget recept, genomgångar av detoxkurer och fasta.

Gröna juicer och smoothies av Marlene Gustawson

Gröna juicer och smoothies av Marlene Gustawson

Nu vill jag även ge dig chansen att få njuta av god och näringsrik juice. Jag har fått den stora äran att tävla ut ett paket bestående av en Philips Avance MicroMasticating juicer och Marlene Gustawsons bok Gröna juicer och smoothies. Slowjuicerns rekommenderade pris är 3 299 kr. En (1) personer vinner detta fantastiska paket. Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna är att i en kommentar till detta inlägg svara på följande enkla fråga –  Vilken effekt i watt har Philips Avance MicroMasticating juicer (svaret hittar du på Philips produktsida)? Du ska också motivera varför just du har behov av en slow juicer och komma med förslag på en god juice man kan göra med denna slow juicer. Dela gärna tävlingen på Facebook eller Instagram. Tävlingen avslutas söndag 3 juli kl 20:00. Lycka till!

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

42 svar

 1. Daphne Alice skriver:

  200 W
  Jag och min sambo bor tillsammans i en liten liten liten etta, samtidigt är jag långtidssjukskriven på grund av kronisk smärta, vilket gör att ekonomin inte räcker till vare sig en slowjuicer i smidig storlek eller en större lägenhet till en större maskin. När jag är hemma hela dagarna har jag svårt att få i mig hälsosam mat eftersom det ofta kräver en hel del jobb, en slowjuicer skulle alltså kunna göra mig betydligt mer hälsosam och förhoppningsvis göra att jag mår bättre!

  Eftersom jag har läst att ingefära och gurkmeja ska vara bra för oss med kronisk smärta skulle jag börja varje morgon med en hälsosam juice gjord på apelsin, citron, morot, ingefära och en touch av gurkmeja.
  Jag har delat tävlingen på facebook 🙂

 2. Solbritt skriver:

  Då vi har mycket frukt i vår trädgård vore det toppen att kunna ta tillvara dem på ett smart sätt. Som det nu är går mycket förlorat för vi kan inte äta alla äpplen och plommon som de är. Även om vi ger bort mycket så har vi massor kvar. Åerfekt om jag kunde göra juice av bl a alla äpplen, både nyttigt och gott. Då blev det mindre spill i trädgården.

 3. Jerker skriver:

  200 W.

  Jag vill vinna för att vi har en fantastisk och vildvuxen trädgård, där vi med varierad framgång försöker odla mycket frukt och grönsaker. Ibland går det så bra att vi inte riktigt kan ta vara på allt, och då vore det perfekt med en Slow Juicer, för att spara drycken i vår stora frys till vintern, när det känns som om man behöver ännu mer vitaminer och goda smaker, och just en Slow Juicer sägs ju få ut runt 30% mer näring än en vanlig råsaftcentrifug.

  Jag själv är vanligtvis inte så noga med hur jag blandar, eftersom mycket passar ihop och innehåller mycket nyttigheter oavsett hur man blandar. Men några kombinationer jag kan rekommendera är:

  Rödbeta – apelsin – morot

  Gurka – päron – citron

  Grönkål – selleri – äpple – citron

  Selleri – spenat – ananas

  Morot – ingefära – äpple

  Selleri – gurka – spenat – citron – äpple – ingefära

  Broccoli – grönkål – päron – ananas

  Riktigt allt här får vi inte fram i trädgården, som ananas och citrusfrukter, men det mest finns här i perioder. Hur man prioriterar mängden av de olika ingredienserna är efter smak och efter vilka behov av tillskott som man tycker att man har 🙂

 4. Annika skriver:

  200W

  Detta vore perfekt nu när alla frukter, bär och grönsaker börjar växa i vår trädgård. Både jag och min man tycker det är kul och viktigt att odla mycket av vår mat själva för att få det ekologiskt och närodlat.

  Tips på blandningar:
  Rödbeta, apelsin och mynta
  Äpple och ingefära
  Morot och jordgubb (en riktigt god kombination!)
  Päron, äpple och spenat

 5. Sara Söderlund skriver:

  Hej
  Svaret är 200w

  Efter en mycket tuff period med utmattningsdepression och separation börjar energin långsamt återvända. Nu vill jag verkligen satsa på min hälsa och göra det bästa för att ta hand om mig själv. Vill även få min dotter, som inte får i sig tillräckligt med frukt och grönt, att bli nyfiken och inspirerad till att få i sig mer nyttigheter. Då kassan är skral efter separationen hade det varit guld värt att få vinna denna guldklimp.

  Mvh Sara Söderlund

 6. Sara Söderlund skriver:

  Glömde juiceförslaget.

  Jag älskar ingefära -apelsin – spenat och jordgubb – lund – kokos -äpple

 7. Eva skriver:

  200 watt
  Vill prova för att innerst inne är jag så konservativ att jag tror att grönsaker och frukt ska förtäras som de är. Är ändå tillräckligt nyfiken för att vilja prova och bli överbevisad och framför allt få snabba vitaminer på ett smidigt sätt. Konservativ men ärlig.

 8. Karin skriver:

  200 W

  Jag föreslår att man anpassar sina juicer efter vad årstiden har att erbjuda! Färsk och närproducerat är bättre för både din kropp och miljön! Och nu på sommaren kan man dessutom odla det mesta själv vilket är både roligt och snällt för plånboken! De perfekta juiceingredienserna för den här årstiden (juni, juli, augusti) måste nästan vara tomater, rödbetor, morötter, gurka, äpplen, päron, jordgubbar, citron och lime! Man kan t.ex. blanda ihop en härlig virgin mojito med päron, gurka, lime och mynta!
  Jag har en kronisk ätstörning som gör att jag bl.a. har väldigt svårt att få i mig all näring jag behöver och jag har länge varit beroende av näringsdrycker som kompliment. Den senaste tiden har jag bytt ut lunchen mot en smoothie i ett försök att en gång för alla slippa näringsdryckerna och på ett mer naturligt sätt få i mig vad jag behöver. Och det har funkat jättebra, inte perfekt då jag inte kan få i mig en så stor smoothie som egentligen behövs och som motsvarar en måltid, men det är en klar förbättring! Jag har blivit rekommenderad av både vänner och sjukhus att testa en egen juicer för att lättare ge kroppen det den behöver men även den allra billigaste juicern är långt över vad min ekonomi tillåter. Så jag håller både tummar och tår och hoppas på tur här och att en juicer är precis lika fantastisk att ha hemma som alla säger att den är!

 9. Annica skriver:

  svar: 200 W

  Jag och mina barn älskar att vara hälsosamma av oss. Dricka juice som vi har hjort själva skulle vara perfekt för då vet vi exakt vad den innehåller och kunna äta och dricka när vi vill.

 10. Anette skriver:

  Svar: 200 W

  Nu när det precis blivit slut med sambon och jag ska ut och starta om, skulle detta paket verkligen vara en motivation att starta ett nytt och mer hälsosamt liv!
  Vi har en gammal juicer, men om jag skulle ha tur och vinna detta paket skulle han få behålla den gamla slitaren och jag skulle få starta varje dag med lite lyx och ett leende..

  Favoritjuicen är enkel och man får den av att köra detta i maskinen:
  1 sitron
  massa grönkål
  ingefära
  stångselleri
  och ett äpple.

  🙂

 11. Tatyana skriver:

  200 W
  Jag försöker komma i form efter graviditeten och att få börja morgonen med ett glas egengjord juice vore en perfekt vitaminkick för kroppen så jag orkar träna och röra på mig (bara att springa efter tre barn tar mycket energi). Att dessutom kunna ge mina döttrar ekologisk juice utan tillsatser är ju ett stort plus.
  En god juice är bladspenat, kiwi, äpple och mango. Den älskar döttrarna när deras farmor gör.

 12. Paola skriver:

  Svar: 200 W

  AROMATISK ELIXIR 1 portion
  2 Aromaäpplen
  1 apelsin
  1 plommon
  1/2-1 cm finhackad röd chili utan kärnor
  1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker om du vill ha lite extra sötma
  1/2 tsk kardemumma

  Min 16-åriga dotter är sååå ARG på mig. Jag sålde nämligen vår råsaftcentrifug på Blocket. Jag trodde ingen skulle använda den … men några dagar efter det att den försvunnit från förrådet kom hon hem med två receptböcker och vill börja testa att göra hälsosamma juicer. Gissa hur dum jag kände mig. Jag lovar att hon skulle bli världens lyckligaste om jag vann! Och jag skulle äntligen få ändan ur, och tillsammans med henne börja botanisera bland grönsakernas och frukternas underbara värld 🙂 Just en slowjuicer förstår jag ju är ungefär hundra gånger bättre också än en vanlig råsaftcentrifug, så detta vore verkligen plåster på såren och mer därtill! Fantastiskt att kunna få ut så mycket näring! Tänk vilka goda hälsodrinkar vi skulle kunna göra 🙂

 13. Axel Klint skriver:

  Svaret är 200 w.
  Det går att göra så himla mycket med den, men det som slår mig först är att det hade funkar bra att sälja juice på loppis vi skall ha hemma på Gotland i sommar! Juice/ kaffe + bulle 30kr tex.. 🙂
  Ett recept skulle kunna vara vildakörsbär, socker och vatten med lite lime, fruktansvärt gott!

 14. Marcus Andersson skriver:

  Svar 200w
  Motivering:
  Färskpressad juice höjer sommarens kvalité,
  från att vara medioker till att bli succé.
  Vinner vi vill vi bjuda alla vi känner,
  grannar, kompisar, släkt & vänner.
  Det blir ett riktigt festligt sommarkalas,
  med nypressad juice i alla gästernas glas

 15. Marcus Andersson skriver:

  Svar 200w
  Juice förslag: blodapelsin+Hallon
  Ev en skopa glass så blir det som en milkshake
  Motivering:
  Färskpressad juice höjer sommarens kvalité,
  från att vara medioker till att bli succé.
  Vinner vi vill vi bjuda alla vi känner,
  grannar, kompisar, släkt & vänner.
  Det blir ett riktigt trevligt sommarkalas,
  med nypressad juice i alla gästernas glas

 16. Ulrika Andersson skriver:

  200w
  Den perfekta juicen är som den perfekta klänningen, den kan serveras vid alla tillfällen och känns alltid rätt. Rätt juice är alltid hemmagjord, på färsk fin frukt. Den enda juice jag kan pressa idag är apelsinjuice på min lilla gammaldags citruspress, inte så himla spännande men väl så gott. Därför har jag inte testat denna smak, men skulle så himla gärna vilja prova min favoritsaft som juice – rabarber med jordgubbar. Svenskt, somrigt och syrligt. Med min perfekta klänning till skulle jag kunna bjuda varenda en på fest och det skulle vara helrätt.

 17. Anna L skriver:

  200w

  Som nybliven nykterist tycker jag kranvattnet är dötrist!
  En mobil centrifug som tas med till festen -ananas och päron trollas fram ur västen!
  De andra skålar i Cabarnet -Shiraz jag svänger loss i min partystass.
  Jag är pigg, fräsch och alert alla dagar, gillar att göra juice som mättar även små magar.
  Jag älskar mitt nya bättre liv, en ny dag ett nytt kliv.

 18. Nadia Walaf skriver:

  200W
  Sonen skulle behöva få i sig mer frukt och som de flesta andra barn älskar han juice och smoothies. Och jag… Dels känns det som jag inte heller får i mig tillräckligt, sen har jag ett par söndriga tänder som snart ska ut, och då är det skönt att slippa tugga så mycket. Med andra ord… Vi hade blivit överlyckliga om vi vann. 🙂

 19. sabina skriver:

  Svar: 200 watt
  Slow juice i glasen efter nattjobb, då det är viktigt att fylla på med bra näring.
  Önskar vinna att få njuta och i vardagen njuta.
  Juce på sötpotatis,morot, selleri, lime ingefära, en liten bit gurkmeja,

 20. Annika skriver:

  Effekten är 200 W.
  Jag behöver denna för jag är en antivegetarian som är urusel på att äta frukt. Dricka juice kan jag, men köpejuice är ju mest kemikalier och socker… Med denna kan t o m jag få i mig ett par vitaminer utan att ta ett piller ur en burk!
  Jag skulle testa att juica ihop lite äpple, jordgubbar, persika och apelsin.

 21. Camilla skriver:

  Svaret är 200 Watt och jag som varit vegetarian i över 16 år och verkligen bryr mig om min hälsa, skulle vilja vinna denna mer än allt. Speciellt som en fattig och hårt kämpande student. 🙂

 22. Ann-Charlotte Karlsson skriver:

  Svar: 200 watt

  Jag tror/vet att en slow juicer skulle vara till mycket stor hjälp nu när jag ska ändra på mina matvanor (läs godisvanor). Och nu när sommaren har mycket att erbjuda både bland frukter och bär gör att jag kan gå rätt ut i trädgården och välja. Vad sägs som jordgubbar och mynta, gurka och äpple, hallon och blåbär. Men det som är så bra är ju att man kan ta det man har hemma och kanske kommer man på en ny favorit.

 23. Julianna Fredriksson skriver:

  Svar: 200 watt

  Jordgubbssmoothie
  2 bananer
  2 apelsiner
  6 dl färska jordgubbar
  Lime
  Isbitar

  Skulle mer än gärna vilja vinna denna oumbärliga slow juicer. Jag är en person som älskar att röra på mig och äter nyttig mat men ibland så händer det att man hamnar i en svacka och då sjunker oftast motivationen. Så denna maskin låter helt otrolig för att vara sann, och skulle garanterart vara en hjälp på vägen till en bättre hälsa och samtidigt få ett bra resultat med min vikt.

  Mvh Julianna Fredriksson
  julianna@bredband2.com

 24. Maria skriver:

  Rätt svar är 200W.
  Som jag hoppas på denna juvel, att verkligen kunna pressa ut ordentligt (till och med Mango!) och att den går snabbt att rengöra (det är ju det som behövs i vardagen). Jag är ingen frukostmänniska men löptränar mycket, har tre barn och ammar den minsta. Vaknar urlakad och energilös för det mesta 🙂 Har upptäckt att smoothie/juicer är enkelt och faktiskt gott, och på så vis får jag ju snabbt ork igen. Tyvärr äger jag bara en halvrisig mixer vilket begränsar möjligheterna (återigen, tänk att göra egen juice på Mango!!!). Drömmer om gröna, nyttiga energibomber som får igång denna morsa och även ger kicken till löpningen (anmälde mig till Lidingö i vintras… Det närmar sig!) Sen skulle såklart de tre små också få smaka, de älskar juice men den tar alltid slut för fort.
  Jag skulle göra denna diiirekt:
  1 apelsin
  1 dl jordgubbar
  1 morot
  1 liten bit ingefära
  Hoppas!!!

 25. Amanda Bach skriver:

  1. 200W
  2. Jag har länge velat göra juicer hemma. Det är så gott med färskpressad juice. Mums! Det skulle vara kul att bjuda sina vänner på färspressad juice. Nyttigt och gott!

  Jag skulle göra juice med:
  1 morot
  1 gul kiwi
  1 äpple.

  Så gott! 🙂

 26. Kristina Hedlund skriver:

  Svar på frågan: 200w
  Hej! Att vinna denna fina slowjuicer hade varit guld värt för en trebarnsmamma som jag! Mina barn är faktiskt rätt duktiga på att få i sig frukt och grönt men det är alltid bra att få en extra boots och med en slowjuicer kan jag lyckas få dem att äta sådant de annars ratar men som är viktigt och nyttigt för dem!
  Har funderat lite och deras ultimata frukostdrink består av följande:
  Apelsin, äpple och päron.
  Selleri, spenat, grönkål.
  Blanda i lite linfrö, serveras med en apelsinskiva på kanten av glaset samt så klart, drick med sugrör ?

 27. Jeanette skriver:

  Hej!
  Rätt svar är 200W.
  Ingen höjdare på att rimma som många andra men här kommer min motivering. =)
  Köpte min första stavmixer för cirka 1 år sedan och inköpslistorna förändrades radikalt. Aldrig handlat så mkt frukt och grönt i olika härliga färgkombinationer. Även om man blivit äldre så är det lätt att glömma matbiten i en hälsosam livsstil, ofta utgår man ifrån hur träningsveckan ser ut men insett att basen lägger man verkligen hemma, därför vill jag gärna ha chansen att vinna en slow juicer.

 28. Emma Björk skriver:

  Hejsan
  Rätt svar är 200 watt

  Jag skulle såklart verkligen vilja vinna den här slow juicern. Bara grejen att komma hem efter en stressig dag på jobbet, plocka fram ingredienserna och göra sig precis rätt juice för tillfället låter helt ljuvligt. Jag kanske inte är den typiske ”äter supernyttigt och tränar regelbundet”-personen men det är väl därför den här skulle vara ett så bra hjälpmedel för mig att åtminstone göra något som min kropp skulle uppskatta och må bra av.

  Jag föreställer mig att jag kommer hem, struntar i disken och dammsugning. Slänger upp fötterna på bordet och i handen ett stort glas juice gjord på päron, ingefära, gurka och en nypa kardemumma. Kanske smiter det även ner lite agavesirap om jag känner att jag behöver lite extralyx…helt enkelt bara för att jag vill.

 29. Pia Öberg skriver:

  200 W
  jag vill använda den tillsammans med min blivande man för att få till kroppen och knoppen i dess superläge som jag vill att den alltid ska vara.
  Drickan jag vill få till är: ingefära, gurka, grönkål och gurkmeja.

 30. Fröken M skriver:

  200 W

  Jag skulle göra juice på vattenmelon, hallon, mynta och citron.
  Det känns som en riktigt sommarfräsch kombination !

  På sistone har det mesta gått över styr när det gäller mat och välbefinnande.
  Stress och yttre faktorer har gjort det varit svårt att både äta rätt och må gott.
  I måndags började jag jobba igen ( efter en fantastisk resa – kantad med skräpmat )
  och jag känner att jag verkligen behöver boosta mig själv med vitaminer ( och bra mat ) om jag ska orka med.
  Därför håller jag tummarna för tur nu !
  Kram

 31. Ingrid skriver:

  200 W
  Gillar kombinationen morot-äpplen, en klassiker.
  När våra 200 plommon mognar samtidigt vill jag göra ett nytt experiment –
  plommonjuice kan vara det bästa som hänt!

 32. Maje skriver:

  Rätt svar är 200 w

  För att jag jämt är sjuk och inte tål så värst mycket, är dålig på att få i mig frukt då går grönsaker bättre. Men jag skulle gärna vilja testa det här. Kanske är det lättare att ”dricka” frukt och bär för den delen. Kan tänka mig en kombination med hallon
  kanske melon citron och varför inte lite morot också. Sen sägs ju ingefära vara så nyttigt så det får nog också hänga med.
  Så den här vinsten är välkommen hem till mig:)

 33. Anne skriver:

  200 W. Eftersom jag har numera tillgång till en trädgård med flera äpple-, päron, plommon- och körsbärsträd, ett växthus och trädgårdsland att odla skulle det vara toppen juica grönsaker och frukt själv.
  Första juicen skulle bli med rödbeta, äpple, svart vinbär och lite honung.

 34. Ulla Raslöv skriver:

  *200w
  * Varför önskar jag en Slowjuicer? Jo, det känns viktigare och viktigare att veta vad jag stoppar i mig och bjuder mina vänner på. Närodlat, eko, rättvisemärkt samt i säsong känns bättre och bättre. Jag tänker att man gör juice efter säsong, tar det som ligger på fruktfatet alternativt växer i trädgården. Sedan är jag helt frälst på ingefära så det skulle nog åka i allt som oftast! Just nu skulle det bli jordgubbar, smultron, nektarin, hallon och ingefära.

 35. Carola L skriver:

  Svar: 200W
  Har en dotter som har svårt att äta, juice och smoothies fungerar bättre. Därför vore det så perfekt med denna så vi kunde göra bättre juicer än med stavmixer.

  Mitt tips är att blanda hallon, jordgubbar, blåbär och apelsin med lite lime, nässlor och ingefära!

 36. Annika skriver:

  Svar: 200w

  Att pressa juice och finfördela
  frukt och grönt, vad passar mera,
  när barnen vägrar nyttigheter
  – här de blir till ”smaskigheter”!
  Så vinna denna vore toppen,
  för hela familjen, för hela kroppen!

  Pressar gärna efter tillgång och säsong,
  även om apelsin ”is stil going strong”
  Så twist med morot, jordgubb, apelsin
  jag gärna gör i denna juicemaskin!

 37. Carina Rosengren skriver:

  Svar: 200W
  Vill vinna denna eftersom jag insett att en vanlig juicepress har svårt att pressa vissa frukter och grönsaker.
  Inte bara därför utan även för att min son är på väg att flytta hemifrån och risken är stor att han tar juicepressen om han inte får en egen. Han intresse för att få i sig av alla vitaminer och mineraler är gigantiskt. Problemen kommer dock då han är allergisk mot stenfrukter. Vi har fått vara uppfinnings rika med andra ord!
  Vi har provat med de frukter och grönsaker han tål. Apelsin-sötpotatis och chili är nog den godaste.

 38. Isabella skriver:

  svar: 200 W
  Jag är gravid och är helt beroende av färskpressad citron och limejuice så jag önskar mig denna och då skulle jag göra egen juice hela dagarna! Sen när barnet kommer i september skulle jag göra en massa äppeljuice då vi har massor av äpplen i vårt träd då och det är första sommaren vi bor i vårt hus så vi hann inte ta vara på alla äpplen förra året så det vore en jättebra chans att få till att ta vara på alla äpplen. Kommer prova att ha i gurkmeja och ingefära, ingefära för smaken och gurkmeja på grund av dess alla fantastiska egenskaper såsom att det är inflammationshämmande. 🙂

 39. Tina i Skåne skriver:

  Vilken Drömvinst! Med en Slow Juicer från Philips skulle jag äntligen kunna börja Leva Sunt. Juice är det stora dilemmat i mitt liv; jag kan sluta med allt annat sött och osunt – men inte juice. Det blir många paket färdigköpt juice och många dl socker. Med denna jucie press skulle jag snabbt och lätt göra min egen juice på färsk frukt och grönsaker. Det skulle vara himmelskt att få skapa egna smaker , skippa sockert och tanka vitaminer.
  Grönt Äpple-Morot-Apelsin-Citron-Ingefära är en Favorit. G&D

 40. Tina i Skåne skriver:

  PS! Glömde Svara på Frågan i Min Kommentar Ovan! ☆200Watt

 1. juni 29, 2016

  […] tävla hos Att leva sunt […]

 2. juli 4, 2016

  […] Isabella om TÄVLING – Vinn en slow juicer från Philips […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *