Träningsboksboom

Att träning och hälsa är hett märks inte minst hos våra bokhandlare, både på nätet och fysiska butiker. Det släpps oerhört många böcker i denna genre, både generellt inriktade men även mer specifikt inriktade mot olika träningsformer eller kokböcker innehållande nyttiga recept.

Stora löparbokenSenast i raden är Stora löparboken för kvinnor av Lovisa Sandström och Jessica Almenäs. Lovisa ”Lofsan” Sandström är som jag skrev förut en stor inspiration och förebild för mig och många andra kvinnor (säkert även en del män också). Jessica Almenäs, känd från bland annat TV4, kan väl ingen ha missat! På nyhetsmorgon i TV4 hade Lofsan under förra året en PT-skola med Jessica. Där gav de tips, råd och visade olika enkla träningspass. Men nu har de alltså kommit ut med en bok tillsammans.

Bokens innehållMed boken vill de inspirera och engagera kvinnor att börja springa, att fortsätta springa och springa fortare. Detta helt beroende på var läsaren själv befinner sig i skalan (nybörjare, erfaren eller mycket erfaren) och oavsett hur gammal man är. Mottot som genomsyrar boken är att träning ska vara lustfyllt och hållbart. Det ska inte vara ett ok som hänger över en. Det viktiga är att utgå just ifrån sina egna förutsättningar och mål.

Lofsan står för teori, fakta och tips- Jessica för erfarenhet och upplevelserFysik, teknik och distans gås igenom. Man får tips om vilka övningar man ska komplettera löpningen med, hur man ska kan tänka kring mat, hur man ska göra för att förbereda sig inför ett lopp, hur man kan löpträna under och efter en graviditet, hur man tränar om man vill gå ner i vikt samt träning för den som har ont.

Träningsprogram för löpningDet finns dels träningsprogram för löpning, dels träningsprogram för den kompletterande styrketräningen (speciellt anpassad för löpare och kvinnor).

Träningsprogram för kompletterande styrketräningBoken vänder sig, som titeln säger, till oss kvinnor. Det känns på sätt och vis onödigt, men ändå tryggt och skönt med en träningsbok som faktiskt utgår från just de förutsättningar vi kvinnor har. Män och kvinnor har trots allt ganska olika fysiska (och kanske psykiska) förutsättningar.

Lofsan står för teori, fakta och tips och Jessica för erfarenhet och egen upplevelse av det Lofsan presenterar.

Många inspirerande bilder på de två vackra författarna!Man blir glad av de härliga bilderna. Det är färggranna, inspirerande bilder på de två mycket vackra författarna. De ser verkligen sunda, glada ut och man förstår att det är träningen som ligger bakom detta! Teori, tips och övningar är enkelt beskrivet och lätt att ta till sig, både för nybörjare och mer erfarna. Boken innehåller inga recept utan bara kostråd. Det känns helt okej, det finns tillräckligt många hälsokokböcker av idag.

Sammanfattningsvis en mycket bra bok som garanterat inspirerar och motiverar!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.