Tre portioner
Ah, nu är man mätt och nöjd efter en middag som bara var för god! Spaghetti Carbonara blev det med äggula, nymalen svartpeppar, extra riven parmesanost, färsk persilja, färska grönsaker och ett glas rött till. Tre portioner blev det för mig!!! Vardagsfavorit helt klart!
Spaghetti Carbonara, 4 port
250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta
Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av svartpeppar.
Senaste kommentarer