Drömmen om livet på landet

Vi är många som drömmer om att en vacker dag få lämna storstadens brus, buller och avgaser bakom oss, ta pick och pack och flytta ut på landet. ”Landet” är en romantiserad dröm många av oss bär på. Framför mig ser jag gröna fält, hästar i hagar, vajande havre på åkrarna, ängar fulla med blommor i regnbågens alla färger och glada barfotabarn i tunna vita sommarklänningar och mönstrade t-shirts med färggranna shorts till. Så ser det ju inte ut året om, men ändå, det är min syn och dröm.

Lisa på Landet

Lisa på Landet – Maten & Livet på den gamla prästgården

Några har faktiskt tagit steget och lever numera sin dröm. Kokboksförfattaren Lisa Lemke är en av dessa. Lisa hade en dröm om att få leva ett friare liv i närheten till naturen och matens ursprung. Numera bor, och arbetar hon i en gammal prästgård vid Skrea backe i Falkenberg. Där driver hon också tillsammans med sin man helgpizzerian Prostens Pizza. Så här beskriver Lisa det hur det är att flytta ut på landet och visst blir man sugen:

Rolig och annorlunda kapitelindelning

Rolig och annorlunda kapitelindelning.

”Att bo ute på landet bland åkrar och lador är som att bo mitt i världen på något konstigt sätt. Men också som att bo mitt i maten och säsongen. Bara genom att titta ut varje morgon från sovrummet så kan jag se ungefär vad jag skulle kunna använda för råvaror i dag… Ja, så där flyter året på och jag tröttnar aldrig! Jag vet egentligen inte varför, men jag känner mig mer som en världsmedborgare när jag i trasiga stövlar och med okammat hår står och rensar bland jordgubbarna, än när jag andas in luften i Brooklyn, Tokyo eller Paris. Jag behöver i och för sig båda världarna – men mest behöver jag mitt Skrea Backe. Världens bästa backe.”

Kolla in bilderna - underbara och inspirerande!

Kolla in bilderna – underbara och inspirerande!

Lisa Lemke kommer i dagarna ut med en ny bok/kokbok ”Lisa på landet – Maten & livet på gamla prästgården” som förutom underbara recept handlar om drömmen om att våga ta steget att leva så här och samtidigt ha karriär, kunna resa och förverkliga drömmar. Det är en riktig inspirationsbok som jag blev blixtförälskad i.

Prostens Pizza

Prostens Pizza

Recept utifrån hönshuset

Recept utifrån hönshuset!

Vad gäller recepten är det en blandning av enkel, rustik och fantasifull mat från världens alla hörn som möter den svenska landsbygden och vad den har att erbjuda i form av ägg, höns, lokala grönsaker och vilda bär. Kapitelindelningen är just efter råvarorna från den svenska landsbygden – Hönshuset, Fårhagen (och andra djur), Prostens pizza, Grillen, Köksträdgården, Grannfesten, Frukt & bär, Bikuporna, Sädesfälten och Havet. Visst låter det underbart och lockande? Kreativt och annorlunda tycker jag!

Typsnitt som får mig att tänka på gamla skrivmaskiner.

Typsnitt som får mig att tänka på gamla skrivmaskiner.

Jag gillar de fantastiska inspirerande texterna och de underbara bilderna. De tilltalar mig och mina romantiska drömmar om landet. Det är en riktigt bra blandning mellan tips och recept. Det är mycket enkla recept blandade med mer avancerade rätter. Typsnittet är fenomenalt – det ser ut som skrivmaskinstext och det spär ytterligare på tankarna till att vi går tillbaka till våra rötter. Vad gäller recepten har jag inte hunnit provlaga något men jag har markerat många rätter som verkar helt fenomenala. Enkelt, rustikt och gott – En bok helt i min klass!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Julia skriver:

    Vilken underbar blogg, verkligen givande på många sätt=)

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Vad kul, tack! Ge gärna feedback vad du vill ha mer av eller mindre av eller om det finns något som är helt fel ute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.