Världens godaste pressvisning?!

Pressvisning på Choklad & Lakrits Sverige

Som jag skrev för några dagar sedan är det i helgen äntligen dags för oss lakritsälskare att få frossa i lakrits. Det är Laktritsfestivalen som slår upp portarna på Annexet vid Ericson Globe i Stockholm för världens största lakritsfest. Lakritsfestivalen är Sveriges årliga lakritsfest (sjätte festivalåret), en fest fylld med goda smakupplevelser, spännande aktiviteter och ny kunskap om lakrits. Syftet är att vara en mötesplats för lakritsälskare, producenter och återförsäljare.

Delar av den underbara lakritsbuffén som bara var att hugga in av

Idag var jag inbjuden till butiken Choklad & Lakrits Sverige i Stockholm för pressvisningen inför festivalen.

Läckert lakrits på fina uppläggningsfat

En läcker lakritsbuffé stod uppdukat med allt från godis av olika sorter, marsipan, bröd, marmelad, popcorn till korv och spännande lakritsnyheter. Förutom njuta av allt gott (och oh my, vad jag åt – magen stod åt alla håll när jag gick därifrån) fick vi även provsmaka fin svensk Mackmyra whiskey tillsammans med god lakritschoklad, träffa tablettasksamlaren Martin Loogna och fick se nyskapande klädeskonst i lakrits av Funny Livdotter.

Bara att äta och njuta

Korv med lakritssmakJag måste bara återkomma till lakritsbuffén. Det fanns så oerhört mycket gott och jag bara åt och njöt. Det är svårt men jag vill ändå nämna några av mina favoriter. De sprillans nya lakrits- och havssaltspopcornen från Joe & Sephs, en chokladtryffel med lakrits från Mathez, Salmiakkolan från Desserter utan gränser och vildsvinskorven som kommer finnas att köpa och äta i restaurangen under festivalen. Men som sagt, i princip allt var underbart gott så åk till festivalen i helgen och NJUT!

Bästa kolan från Desserter utan gränser

Även lakritsgodis kan vara färgglatt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Fröken M skriver:

  Gud va skoj !! det är ett event jag verkligen hade velat gå på !
  Jag ÄLSKAR lakrits i alla former !!
  MUMS !! 🙂

  Kram

  Ps, tack för din gulliga kommentar ! Det vore väl synd och skam om träningen aldrig gav resultat ! 😉

 2. Lina skriver:

  Ja sååå gott det var 🙂 Åh kul å ses 🙂 jag jobbar ju jäääämt typ……dags å sova nu för jobb imorn, länkat t dig kommer på bloggen imorn, hoppas att bilden var ok? annars tar jag birt den.

 3. Kinna skriver:

  Måste precis ha missat dig. Så himla mycket gott! Njöt lika mycket som du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *