Ytterligare ett tillbehör till grillen
Bauhaus (ett byggvaruhus primärt men har även trädgårdsdel och några andra roligare avdelningar) är inte en affär jag gärna åker till. Mattias har samma inställning till Ikea som jag har till Bauhaus. Men, undrens tid är inte förbi. Jag var iväg en snabbis med Filippa idag till Toys ’R us och handlade en rockring till henne. På väg hem passerade vi Bauhaus och då svängde vi faktiskt in där. Mattias och jag har pratat hela helgen om att köpa en baksten till vår Weber-grill och där och då slog jag till. Det är en baksten/pizzasten som man kan baka bröd och göra pizzor på och på så sätt får man en mycket krispig och god botten. Går också att använda i vanliga ugnen. Perfekt!
Ikväll invigde vi bakstenen. Mattias körde igång två grillar samtidigt. På en bakade han Naan-brödet jag hade svängt ihop och på andra grillen grillade han marinerad ryggbiff, majs och champinjoner. Till allt detta goda hade jag även gjort mycket krispiga och goda klyftpotatisar. Vi hade även vitlökssmör till bröd och kött, bearnaisesåser och grillsåser. MUMS!!!
Naan-bröd, 8-10 bröd
7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
smör, vitlök
Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.
Pensla med smält smör, eventuellt också med pressad vitlök samt lite salt.
Senaste kommentarer