Fläskkarrégryta med mandel och russin i Crock-Pot
Som ni vet är ett av mina ledord förbered. I morse fyllde jag min älskade Crock-Pot med ingredienser till kvällens middag som blev Fläskkarrégryta med mandel och russin. Sedan stod pottan och puttrade i sin ensamhet under dagen tills jag och familjen kom hem. Perfekt, bara att koka upp ris, couscous, bulgur eller annat valfritt gryn. Eller som jag gjorde – värma rester av redan tillagad quinoa. På bara fem minuter stod maten rykande varm på bordet redo att avnjutas (jag flyttade dock över grytan till en mindre kastrull med lock)! Kan det bli bättre än så?!
Den här fläskkarrégrytan är otroligt smakrik och god. Köttet liksom bara faller i sär och allt gottar ihop sig i en underbar krämig röra. Fungerar lika bra till vardags som till middagsbjudningen.
Krämig gryta med mandel och russin, 4 port
700 g fläskkarré
1 msk smör
1/2 dl sötmandel, skalad
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 dl russin
Valfri mängd förvällda trattkantareller eller champinjoner
1 tsk ingefära, färsk riven
1 bit purjolök
ev maizena
salt och peppar
Tärna fläskkarrén i 2×2 cm stora bitar. Bryn i köttet i panna tillsammans med mandel och trattkantareller. Lägg över i din Crock-Pot. Tillsätt fond, vatten och vispgrädde. Tillaga på låg effekt i 6 timmar. Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha tjockare sås i grytan, går det bra att reda av med maizena mot slutet.
Senaste kommentarer