Supergoda glutenfria muffins utan tillsatt socker
Jag är en riktig muffinstjej. Jag älskar muffins. När jag fyller år väljer jag ofta just muffins som morgonfika istället för tårta. När vi går ut och äter middag på restaurang vill jag sällan äta efterrätten på restaurangen utan föredrar att gå till typ Espresso House för att njuta av deras goda muffins. Ibland slår jag till och bakar muffins hemma. Mina topp tre är chokladmuffins, äppelmuffins och Choklad- och cheesecakemuffins. Så gott! Idag experimenterade jag i köket och slog till med supergoda glutenfria muffins utan tillsatt socker.
Dom här muffinsen är så goda och nyttiga att man kan njuta av dom varje dag om man vill. Flera gånger varje dag dessutom. De passar nämligen både till frukost, mellanmål eller på utflykten med sitt välgörande innehåll och lagom söta, goda smak. Ät dom som dom är eller med bredbar färskost och rårörda bär.
Glutenfria muffins utan tillsatt socker, 12 små eller 6 stora
3 mogna bananer
4 ägg
2 dl riven kokos
2 1/2 dl kokosmjöl, mandelmjöl eller bovetemjöl
2 msk bakpulver
8 färska urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa banan och dadlar, gärna i kraftfull mixer eller med mixer stav. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Senaste kommentarer