Magiskt god köttfärssås i Crock-Pot

Bästa sättet att tillaga köttfärssås är i Crock-Pot.

Bästa sättet att tillaga köttfärssås är i Crock-Pot.

Bryn köttfärs, lök och rivna grönsaker.

Bryn köttfärs, lök och rivna grönsaker.

Häll ned övriga ingredienser.

Häll ned övriga ingredienser.

Köttfärssås är en vardagshjälte som finns i mängder av varianter. En gräddig köttfärssås med spaghetti, pasta bolognese, lasagne eller köttfärssås i pitabröd. Det finns inga regler vad man har i sin köttfärssås eller vad man serverar till. Köttfärssås och spaghetti hamnar ständigt i topp över de mest lagade vardagsrätterna i Sverige. Inte så konstigt. Det är ju så gott, billigt och enkelt! Rätten fungerar inte bara till vardags utan även till fest. Allt beror på vad man har i och vad man serverar till. Idag gjorde jag en magiskt god köttfärssås i Crock-Pot.

På med lock och låt gå på svag värme i 6-8 timmar.

På med lock och låt gå på svag värme i 6-8 timmar.

Klart att njutas av!

Klart att njutas av!

Köttfärssås går superbra att göra i stekpanna, kastrull, gryta eller som jag i Crock-Pot. Jag gör den ofta i Crock-Pot då maten sköter sig själv och den blir extra god och smakrik. Jag har ett basrecept jag utgår från. Sedan freestylar jag utefter vad vi har hemma och vad jag känner för. Grunden är alltid köttfärs, hackad lök, tomatpuré, vatten och olika kryddor. Idag hade jag i vitlök, riven morot, riven palsternacka, riven rotselleri och krossad tomat. En mer klimatsmart köttfärssås helt enkelt. Ibland har jag i röda linser. Det är också klimatsmart och gott.

Vill jag lyxa till det tillsätter jag vin, Creme fraiche paprika chili eller grädde mot slutet av tillagningen. Det ger både djup och god smak.

Magiskt god köttfärssås i Crock-Pot

Magiskt god köttfärssås i Crock-Pot

Köttfärssås, 4-6 port

800 g köttfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 riven morot
1 riven palsternacka
1/4 riven rotselleri
1 burk (400 g) krossade tomater
4 msk tomatpuré
salt, peppar och andra goda kryddor som oregano och timjan

Bryn köttfärsen i het panna eller i tillagningsgrytan. Häll i övriga ingredienser och krydda med salt, peppar och övriga kryddor efter smak och tycke. Låt gå på låg effekt i 8 timmar. Servera med pasta och toppa med parmesan.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *