Bra för både kropp och miljö

Bra för både kropp och miljö

Bra för både kropp och miljö

Jag älskar fisk. Fisk är så nyttigt att det är bra att äta två till tre gånger i veckan. Bland annat innehåller det mycket av näringsämnen som är svårt att få tillräckligt av på annat sätt. Lax är familjens stora favorit! Det bästa skulle vara om man själv kunde fiska upp fina fiskar, som när vi var i Sälen för några år sedan och fick upp Regnbågslax. Nu har det ”bara” blivit gädda och abborre. Som tur är finns det fisk att köpa i affären som är bra för både kropp och miljö. Själv skulle jag vilja slå ett slag för Benella Regnbåge (varuprov men obetalt samarbete).

Benella Regnbåge lanserades i Sverige i februari i år. Fisken odlas i den finska delen av Östersjön. Odlarna har stort fokus på kvalitet och miljö och verkar för ett hållbart och friskt Östersjön. Det som är speciellt är att Benellas fisk gör gott både för oss och Östersjön. Genom ett speciellt fiskfoder säkras fiskens hälsosamma fettsyror och bidrar till att bespara världshavens fiskbestånd och minska kväve- och fosforbelastningen i Östersjön. Fiskfodret har gjort att Benella regnbåge grönlistats av WWF Sverige.

Smaken är minst lika viktig från konsumentens sida. Benella är helt klart något utöver det vanliga. Tiden mellan att den fiskas och hamnar i butik är kort. Det påverkar både smak och konsistens. Den är smakrik och mjäll och liksom smälter i munnen. Just nu finns fisken tillgänglig framför allt på olika restauranger men även på Urban Delis affärer samt på Ica Viksjö (till min stora glädje då ICA Viksjö är en av mina närmsta affärer).

Färsk Benella Regnbåge.

Färsk Benella Regnbåge.

Kallrökt Benella Regnbåge.

Kallrökt Benella Regnbåge.

Varmrökt Benella Regnbåge.

Varmrökt Benella Regnbåge.

I förra veckan fick jag hem tre olika varianter på Benella. Hel färsk Regnbåge, ett paket skivad kallrökt lax och en förpackning varmrökt lax. Allt både såg och luktade helt fantastisk!

Enkla tunnbrödssnittar fyllda med färskost och kallrökt lax.

Enkla tunnbrödssnittar fyllda med färskost och kallrökt lax.

Den kallrökta laxen blev perfekt fyllning i helgens tunnbrödssnittar. Jag tog vanligt tunnbröd, bredde på färskost med smak av pepparrot och la på den kallrökta laxen. Så enkelt men galet gott! Måste erkänna att en och annan laxskiva slank ner i min mage under tillagningen. Älskar rökt lax och den här var verkligen fin!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *