Havets skivor

Havets skivor

Havets skivor

Varmrökt regnbågslax

Varmrökt regnbågslax

Kallrökt lax

Kallrökt lax

Jag älskar kolhydrater och kan inte tänka mig ett liv eller klara mig utan det. Nu pratar vi tokälskar bröd av olika slag, bullar, muffins och kakor men även pasta, potatis och ris. Mums! Bästa bränslet för hjärnan och kroppen. Smörgåsar äter jag både till frukost och mellanmål. Påläggen varierar. Det kan vara allt från messmör, skinka, ost, makrill på burk, brunost, leverpastej till ägg. I början på året lanserade Pärsons sina populära vegoskivor. Nu arbetar Pärsons vidare med att bredda sitt påläggsutbud och lanserar ett helt nytt pålägg Havets skivor.

Vegoskovor i större förpackning.

Vegoskovor i större förpackning.

Havets skivor är ett pålägg gjort på lax och kommer i två smaker – varmrökt regnbågslax och lättrökt lax. Nyheten är det första i sitt slag och ger de som föredrar fisk möjligheten att njuta av goda laxpålägg direkt på vardagsmackan. Allt fler vill äta fisk men har svårt att få in det i sin vardagsrutin på ett bra sätt. Med detta pålägg vill man underlätta för konsumenterna. Rekommendationen är att äta fet fisk 2-3 gånger i veckan. Jag och familjen älskar fisk och lax i synnerhet, men vanligtvis blir det lax till middag en dag i veckan och rester till lunch dagen efter. Det här laxpålägget kommer verkligen passa oss!

Inspirerande smörgåsrecept.

Inspirerande smörgåsrecept.

Bud med ingredienser till en härlig laxsmörgås.

Bud med ingredienser till en härlig laxsmörgås.

Havets skivor, surdegsbröd, färskost, avokado, gurka, olivolja, chiliflakes, gräslök.

Havets skivor, surdegsbröd, färskost, avokado, gurka, olivolja, chiliflakes, gräslök.

Då vegoskivorna blev en sådan succé lanserar Pärsons även vegoskivorna i större förpackningar. Fler skivor i en förpackning alltså. Perfekt för en fyra-persons-familj som vår.

Påläggen passar både till en enkel vardagsfrukost, en lyxigare helgfrukost, ett matigt mellanmål och en god kvällsfika. Ju mer smörgåsvariation desto bättre!

Här kommer ett fantastiskt recept på en god smörgås där Havets skivor ingår.

Kallrökta laxskivor på grillat surdegsbröd

Surdegsbröd
Färskost
Kallrökt lax
Avokado
Gurka
Olivolja
Chiliflakes
Gräslök

Rosta surdegsbrödet i en grillpanna. Bre på ett rikligt lager med färskost. Skiva avokadon fint och lägg ovanpå färskosten. Fortsätt med ett par skivor kallrökt lax. Använd en potatisskalare och dra långa tag på gurkan för att sedan lägga strimlorna lite slarvigt på mackan. Lägg chiliflakes i olivolja och ringla över mackan. Toppa med klippt gräslök.

*** Inlägget baseras på produktprover men samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag har inte fått något betalt för att skriva detta ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *