En trerätters hos mig
Alla familjer har olika traditioner och vanor. Helgmiddagarna har blivit lite speciella för oss. På fredagarna när man man kommer hem efter jobbet äter vi ofta fredagsmys typ chips och popcorn och tar en drink. Sedan äter vi något barnen vill ha som hamburgare, tacos eller liknande. På lördagarna har vi sk finmiddag. Då blir det förrätt, finare huvudrätt och efterrätt. På söndagarna tar vi ofta hämtmat. Perfekta upplägget för oss!
Den här lördagen bestämde Mattias vad vi skulle ha på finmiddagen. Nästa lördag får det bli min tur. Till förrätt blev det två olika sorters ost (Manchego och Gruyere), lufttorkad skinka och fikonmarmelad. Mattias är väldigt förtjust i just ostar och när det kommer till förrätt eller dessert är det något han ofta väljer. Otroligt smakrika ostar och med marmeladen och skinkan till blir det en trevlig starter.
Till huvudrätt hade vi köpt fina skivor striploin i köttdisken och till detta åt vi pommes stripes, grillsås, bearniasesås och sallad. Galet gott! Köttet var bland det godaste vi ätit på länge. Vi hade fått tag på otroligt möra bitar kött. Pommesen var perfekt ugnsbakad, grillsås och bea mina favoritsåser och egenodlad sallad (gurka, tomat och rädisor dock köpta) var perfekt till.
Även efterrätten var Mattias val. Inget fel på den, men kanske inget förstahandsval från min sida. Det blev en varsin vanilj- och sockermunk.
Senaste kommentarer