Mat under båtsemestern

Mat under båtsemestern
Mat under båtsemestern
Grillmiddag på g.
Grillmiddag på g.

Vad blir det för mat? En återkommande fråga. Här hemma med tre (!) kylar, två frysar och flera mataffärer ett stenkast bort borde mat och vad vi ska äta egentligen inte vara ett större problem (men jo, det är det vill jag lova). På båten, till sjöss, med begränsade kylmöjligheter, i princip obefintliga frysmöjligheter, små skafferiutrymmen och långa avstånd till affärer är det inte en enkel sak. Det gäller att planera. Så hur gjorde vi med mat under båtsemestern?

Steker pannkakor!
Steker pannkakor!
Så gott och uppskattas av alla!
Så gott och uppskattas av alla!

Vi gjorde en ordentlig matplanering med frukost, lunch och middag för första veckan. Förberedde så många av rätterna som möjligt, vakumpackade och frös in. Köpte på oss skafferivaror som konserver, pasta, ris, mjöl etc och en del kylvaror med längre hållbarhet för att ta höjd för följande veckor samt om något oförutsett inträffade. Bröd, chips och tilltugg, massor av dryck togs också med.

Pyttipannan görs på grillen!
Pyttipannan görs på grillen!
Korvlunch i vackra omgivningar.
Korvlunch i vackra omgivningar.

Frukosten blev i stort sett samma varje dag. Fil eller yoghurt med flingor och någon frukt/bär samt smörgåsar med enkelt pålägg. I de hamnar där det fanns bageri satte vi guldkant på frukosten och köpte färska frallor.

Tonfiskmackor.
Tonfiskmackor.
Raggarmackor.
Raggarmackor.
Sill-lunch.
Sill-lunch.

Luncherna försökte vi hålla enkla. Varmkorv i bröd, toast med tonfiskröraraggarmacka, sill-bord, Soldatens ärtsoppa med pannkakor, utflyktsmackor med köttbullar och potatissalladEbbas omelettenchiladas, grillad korv i bröd, rökt kalkon med grekisk potatissallad etc.

Chili con carne med bröd.
Chili con carne med bröd.
Stekt falukorv med makaroner.
Stekt falukorv med makaroner.

Till middag blev det grillat kött med tillbehör som tex grillade grönsaker och/eller grillad färskpotatis, pyttipanna med ägg, mozarella-pasta, gnocchi med mozarella och salami, stekt falukorv med makaroner, korv stroganoff med ris, köttfärssås och spaghetti, hamburgare i bröd, halloumiburgare i bröd, tacos, chili con carne, värmda fryspizzor (såååå smart, varför liksom uppfinna hjulet två gånger?!), etc. Några förrätter vi gjorde var räckmacka och Toast Skagen.

Utflyktsmackor.
Utflyktsmackor.
Halloumiburgare.
Halloumiburgare.
Tacos.
Tacos.

Varje dag blev det ”fredagsmys” eller som vi kallade det ”mys”. Något gott att dricka samt en skål chips/tilltugg alternativt grönsaker med dipp. Semesterlyx helt enkelt.

Enchiladas.
Enchiladas.

Vi passade också på att gå på restaurang när tillfälle gavs. Både till lunch och middag. Köpte glass och fika!! Åt choklad och annat godis. Sånt som sätter guldkant på livet!

Fryspizza!
Fryspizza!
Räkmackor.
Räkmackor.
Toast Skagen.
Toast Skagen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.