Bageri Petrus

Bageri Petrus

Bageri Petrus

I torsdags var jag och barnen inne i stan. På agendan stod äta lunch på ett av mina favoritställen Kalf & Hansen samt gå på glass-event på Taku-Taku/Paradiset Söder. Både lunchen och eventet låg på söder, nära Mariatorget. Vi tog pendeltåg och tunnelbana in. När vi gick upp för tunnelbanan vid Mariatorget uppenbarade sig ett bageri jag sett så mycket fina bilder och positiva omdömen från på Instagram. Bageri Petrus heter bageriet i fråga och ligger på Swedenborgsgatan. Självklart gick vi in för att kika på utbudet.

Ett helt fantastiskt utbud av bröd, bullar och bakverk.

Ett helt fantastiskt utbud av bröd, bullar och bakverk.

Nästa gång ska jag testa en morronbulle!

Nästa gång ska jag testa en morronbulle!

Vilket ställe som uppenbarade sig. Massor med vackra lockande bröd, frallor, bullar och allehanda bakverk. Det doftade underbart och allt såg fantastiskt gott ut! Mycket mysigt ställe också. Sittplatser både inne och ute. Vi var inte ensamma direkt. Fullt med folk som fikade och folk som precis som vi bara gick in för att eventuellt handla.

Inte ett ställe man lämnar tomhänt direkt.

Inte ett ställe man lämnar tomhänt direkt.

Det gick inte att lämna ett sådant guldkorn tomhänt. Det var oerhört svårt att välja. Ville typ köpa allt. Tillslut föll valet på smörfrallor och fröfrallor. Tänkte att de skulle njutas av till frukost på lördag morgon. Så länge kunde vi inte hålla oss. Samtliga rök faktiskt samma dag 🙂

En smörfralla gör en vanlig restpytt fasligt mycket godare!

En smörfralla gör en vanlig restpytt fasligt mycket godare!

Torsdagens middag var en mycket uppskattad restmiddag. Pyttipanna gjord på allehanda rester från veckan som gått. Till detta åt vi smörfrallorna. Lika goda med pålägg som utan.

Helt perfekt mjuka smakrika frallor med frön både i deg och som topping.

Helt perfekt mjuka smakrika frallor med frön både i deg och som topping.

Bästa kvällsfikat du kan tänka dig!

Bästa kvällsfikat du kan tänka dig!

Fröfrallorna rök redan samma kväll. Kvällsifka med nybakad fralla, smör och goda pålägg satt verkligen inte fel. En sådan här fralla med smör, ägg, kaviar och grönsaker skulle vara en perfekt del av en god och hälsosam frukost vilken morgon som helst.

Helt plötsligt var helgens frukostbröd puts väck. Självmant ställde jag därför klockan på 6 på min lediga fredag för att åka in och köpa nya frallor. Tur och retur Jakobsberg-Mariatorget. Det är ett tecken på kärlek! Kärlek till bröd, smak och hantverk. Bra bagerier växer inte på träd. Förutom frallor köpte jag hem Petrus kardemummabullar som vi åt till kvällsfika på fredagkvällen. Supergoda! Jag jobbar ganska nära och jag garanterar, det kommer bli fler besök på bageri Petrus framöver.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *